Antonio Gómez, bývalý kondičný tréner FC Barcelona v rokoch 2016-2020 (a v rezerve Barcelony v rokoch 2012-2016), či v reprezentácii Poľska pod vedením Paula Sossu, poskytol rozhovor pre katalánskeho rádio Cadena SER, v ktorom zdôraznil dôležitosť spolupráce medzi klubmi a reprezentáciami.

Gómez, ktorý spolupracoval s Luisom Enriquem, Ernestom Valverdem či Quiquem Setiénom v Barcelone a Paulom Soussom v reprezentácii Poľska, zdôraznil, že futbalistu vždy poteší pozvánka do národného tímu: "Je to zadosťučinenie a radosť, keď je hráč povolaný do reprezentácie, ale je to aj dôvod na obavy, pretože strácate každodenný dohľad nad hráčom. V súčasnosti takmer všetky veľké európske kluby bez problémov zdieľajú informácie o fyzickom stave svojich hráčov. Lewandowski? Je to skvelý futbalista a vynikajúci atlét," uviedol Španiel.

Gómez tiež vysvetlil, ako vyzerá jeho práca z perspektívy klub a reprezentácie: "Ako kondiční tréneri sme v kontakte s našim náprotivkom v klube alebo v reprezentácii a zdieľame informácie o hráčoch: údaje o zápasovej záťaži, čo hráč zvyčajne robí v dňoch pred zápasom, jeho individuálny silový plán... V prípade reprezentácie vedieme aj bilanciu celkovej minutáže, ktorú hráč odohral v poslednej sezóne ako aj v priebehu posledných 3-4 týždňoch," priznal tréner.

Kondičný tréner v tomto smere podčiarkol dôležitosť spolupráce medzi klubom a národným tímom: "Tieto reporty sa posielajú tesne pred odletom hráča na zraz reprezentácie a tiež po skončení zrazu do klubu. Takmer všetky kluby a národné tímy dobrovoľne zdieľajú tieto informácie a existuje veľmi dobrá dohoda. Keď táto dohoda neexistuje alebo chýbajú údaje a informácie, je možné urobiť chybu," upozornil Gómez.

zdroj: Cadena SER
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.