Z hráčov FC Barcelona sa na tlačovej konferencii pred zajtrajším zápasom proti Interu Miláno predstavil Marcos Alonso, ktorý odpovedal na otázky novinárov.

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Môže Barcelona v tejto sezóne vyhrať Ligu Majstrov?

"Zajtra nás čaká ťažký zápas, musíme sa sústrediť, aby sme získali tri body. Nachádzame sa však v dobrom období. Na to, aby sme hovorili o víťazstve v Lige Majstrov je ešte priskoro."

[Marta Ramon, RAC1] Debutoval si vo veľmi náročnom zápase proti Bayernu Mníchov. Ako prebieha tvoja adaptácia v tíme? Je to pre teba náročné?

"Postupne sa adaptujem, spoznávam spoluhráčov a trénera. Som šťastný, odvádzam si svoju prácu. Som trénerovi k dispozícii."

[German García, Radio Nacional] Čo si myslíš o tom, že by si mohol hrať aj na inej pozícii ako na ľavej strane obrany, napríklad ako stopér?

"Nebolo by to prvýkrát. Mojim cieľom je hrať, budem hrať tam, kde ukáže tréner. Pokúsim sa pomôcť tímu na každej pozícii."

V tabuľke ste poskočili na prvé miesto. Pomáha vám to nejakým spôsobom z hľadiska sebavedomia a morálky?

"To je skvelá informácia, ale počíta sa to, ako to bude vyzerať na konci sezóny. Snažíme sa zlepšovať a dúfame, že výsledky sa dostavia."

[Francesc Latorre, TV3] Je zápas proti Interu ako vyraďovacia fáza vzhľadom na šancu postupu či nie?

"Vieme, že pôjde o dôležitý zápas proti ťažkému súperovi. Je fyzicky silný, vpredu má veľkú kvalitu, bude ťažké ho poraziť. Napriek tomu dobre trénujeme a k tomuto zápasu pristupujeme v správnom momente. Vieme, aké dôležité je zajtra získať tri body."

[novinár z Talianska] Pristupujete k tomuto zápasu ako favorit? Čo očakávate od Interu?

"V súčasnosti nie je nikto favoritom. Inter má dobrý káder, odohral dobrú predchádzajúcu sezónu, vpredu má kvalitných hráčov. Určite to bude ťažká zápas."

[Rai] V minulosti sa hovorilo o tvojom návrate do Talianska, možno do Interu. Ako to v skutočnosti bolo? Mal si blízko k prestupu do Interu?

"Je pravda, že sa o tom veľa hovorilo. Taliansko mi bude vždy blízke. Mal som možnosť hrať v tejto krajine, ale rozhodol som sa vrátiť do Španielska. Keď sa objavila ponuka z Barcelony, iné som ani nepočúval. Som veľmi šťastný, že som tu."

[Edu Polo, Mundo Deportivo] Všimol si si nadšenie svojich spoluhráčov z toho, že chcú opäť vyhrať Ligu Majstrov?

"Máme mužstvo, ktoré je pripravené bojovať o všetko. Máme motiváciu a túžbu. Musíme sa postarať o to, aby naša práca priniesla efekty aj na ihrisku."

[Adria Albets, Cadena SER] Prekvapil ťa v niečom Lewandowski? Je to podľa teba najlepšia deviatka na svete?

"Pravdou je, že som mal možnosť s ním súperiť a aj kvôli tomu trpieť. Nezaskočil ma, ale nepochybne si myslím, že je jedným z najlepších, ak nie najlepší. Pre tento tím jej dôležitý, dúfam, že si udrží formu."

[Helena Condis, Cadena COPE] V kádri máte troch ľavých obrancov. Ako vyzerá situácia Jordiho Albu? Ako spolu vychádzate?

"Máme dobrý vzťah. Nielen s hráčmi na rovnakej pozícií, ale vo všeobecnosti so všetkými. Atmosféra je veľmi dobrá, aj rivalita, čo sa odráža aj na ihrisku."

[Bernat Soler, Catalunya Radio] Očakával si, že budeš hrať viac?

"Len teraz som sem prišiel. Každý by chcel hrať v každom zápase, ale ako som už povedal, mojou úlohou je hrať vtedy, keď o tom rozhodne tréner. Uvidíme, či budem hrať viac, som ale šťastný."

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.