FC Barcelona včera nestačila na Inter Miláno a prehrala druhý zápas v skupinovej fáze Ligy Majstrov v rade. Čo nám stretnutie ukázalo?

Najlepšie: Studená sprcha, snáď bude účinná

Súperiť proti hlboko brániacim mužstvám v Lige Majstrov je mimoriadne náročné. Rozhodcovia umožňujú veľmi fyzickú hru, ktorá praje defenzívnym tímom. Inter ponúkol Barcelone pravú taliansku futbalovú školu, keď celé mužstvo pracuje v defenzíve na víťazstve. Na prihrávky za chrbát obrancov nebol priestor, hráči boli na krídlach zdvojovaní a v šestnástke húština hráčov, cez ktorú je takmer nemožné sa predrať. Xaviho tím nebol na takúto výzvu pripravený a nebol si schopný vytvoriť ani zopár dobrých príležitostí. Pre trénerov je to určite príležitosť poučiť sa, aby lepšie pripravili mužstvo na odvetu. Stále je čas vyvodiť závery a zlepšiť sa v zápasoch proti Interu a Bayernu na Camp Nou.

Najhoršie: Dembélé, rozhodnutia Xaviho a VAR

Pri sledovaní zápasu mal človek dojem, že najlepším spôsobom, ako prejsť cez obranu súpera, bolo hrať cez Dembélého. Problém je však v tom, že Francúz nemal svoj deň. Zjavne. Jeho centre boli nepresné a v niekoľkých prípadoch sa mal jednoducho rozhodnúť lepšie. Ťažko pochopiteľné bolo postavenie Raphinhu bližšie k stredu poľa, kde sa Brazílčan musel sústrediť na pozičnú hru. Výsledkom bolo, že za ofenzívne akcie bol na ľavej strane zodpovedný Marcos Alonso, ale to nefungovalo najlepšie. Lewandowski bol tak odstavený od prihrávok.

Nakoniec nemožno nespomenúť rozhodcov, konkrétne tých, ktorí sú zodpovední za VAR. Zatiaľ čo anulovanie gólu po ruke Ansu Fatiho sa dá pochopiť, je oveľa ťažšie akceptovať neodpískanie penalty po ruke Dumfriesa či absencii červenej karty po zákroku Calhanoglu na Busquetsa. V oboch prípadoch mal VAR vplyv na konečné rozhodnutie a po zápase sa ukázalo, že VAR mal na starosti ten istý rozhodca, ktorý v zápase Bayernu proti Barcelone nerozhodol o odpískaní jasnej penalty po faule na Dembélého...

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
marko31 Admin
2022-10-05 06:27:54
VAR môžu pokojne zrušiť, pretože postrada akýkoľvek význam. Prečo vie v zápase jednému pomoct a druhému sa takáto výhoda odoprie, respektíve nedostane ani sancu, aby rozhodca naklusal k obrazovke a situáciu si pozrel este raz. Nehovorim, aby sa riešili všetky somariny v strede ihriska, ale sporné momenty v šestnástke, ktorými si rozhodca nie je istý, tie by sa mali rozhodne skúmať. Mne potom pripadá ze ta miestnosť, kde sedia rozhodcovia a cely zapas sledujú na obrazovkách, je prázdna. Na výsledok včerajšieho zapasu mali rozhodnutia rozhodcov vplyv, preto mozme pravom cítiť krivdu, no v konečnom dôsledku to aj tak nic nezmeni a nikto nebude za nic potrestaní, co je tiež zvláštne, ze zakaždým z toho rozhodca vyjde bez ujmy, hoci sa dopusti zavaznych chyb, neviem ci sa v niektorej praci tolko veci toleruje. Tu sa to vždy uprace pod koberec a ide sa ďalej. Malo by sa zaviesť pravidlo, aby každý tréner mohol počas zápasu jedenkrát vyžiadať preskúmanie situácie videom. Pretože takto to je fakt smiešne - na jednej strane vas var oberie o gol kvôli milimetrovemu ofsajdu a na strane druhej sa neskumaju jasne ruky... neplatí rovnaký meter pre kazdeho
2022-10-05 06:46:24
Pozrime sa pravde do očí. Hrali sme nahovno a nedalo sa na to pozerat. Trosku lepsi team a Barca sa zmohla iba na polosance, takto sa zápasy nevyhrávajú.