Xavi Hernández na pozápasovej tlačovej konferencii komentoval prehru svojho tímu s Interom. Hlavnou témou bola situácia s neodpískaným pokutovým kopom v nadstavenom čase.

[Ramón Salmurri, Catalunya Radio] Nebol to pre vás najlepší zápas, hra sa nevyvíjala ako v predchádzajúcich súbojoch. Ako hodnotíš váš výkon?

"Hľadali sme priestor po stranách, na ľavej strane Marcos Alonso obiehal Raphinhu. Bolo to veľmi prehustené a museli sme prihrávať loptu z jednej strany na druhú. Chýbal nám rytmus, hoci v posledných 30 minútach bol Inter unavený a my sme hrali rýchlejšie. Príchod Ansu a Baldeho oživil hru. Skúšali sme to všetkými spôsobmi, ale chýbali nám určité aspekty. Musíme byť voči sebe kritickí, nesústrediť sa na rozhodnutia rozhodcov."

[Marta Ramón, RAC1] Viem, že nerád hovoríš o rozhodcoch, ale čo si myslíš o tom, čo sa stalo v dnešnom zápase?

"Ak sa pýtaš na to, ako sa cítim, tak som nahnevaný. Absolútne nechápem. Najprv bol anulovaný gól Ansu v súlade s pravidlami, ale potom neodpískali ruku Dumfriesa. Rozhodca by nám mal vysvetliť svoje rozhodnutia, veľmi by to pomohlo pochopiť ich prácu. Ale dnes som pobúrený, je to nespravodlivé. Teraz nás čakajú tri finále, každé jedno z nich bude veľmi dôležité. Musíme zahrať lepšie ako dnes."

[Cadena SER] Cítiš, že to bolo nespravodlivé?

"Áno, mám pocit, že to bolo nespravodlivé, som znechutený. Rozhodca by to mal vysvetliť, vo futbale by to malo byť bežné."

[Manolo Riberos, Cadena COPE] Prečo dnes Gerard Piqué nehral v základnej zostave?

"Dospeli sme k záveru, že hrať mali García a Christensen kvôli tomu, že vedia vyvážať loptu. Piqué bol okrem toho unavený po poslednom zápase. Sú to rozhodnutia, ktoré je potrebné prijímať. Ale keď Gerard nastúpil, podal dobrý výkon."

[Jordi Blaco, ESPN] Myslíš si, že to bol váš najhorší zápas v sezóne?

"Nie, v druhom polčase sme hrali dobre, v poslednej pol hodine sme tvrdo tlačili. Ale je pravda, že prvý polčas taký nebol, nebola to úroveň, ktorú vyžaduje Liga Majstrov. Hovorili sme o tom v priebehu polčasu, že potrebujeme vyššiu intenzitu."

[Onda Cero] Očakával si dnes tak stiahnutý Inter a to, že bude také ťažké prebiť sa centrami cez obranu?

"Aj centre sú nápad, skúšali sme rôzne spôsoby, ako sa prebiť. Bolo to veľmi ťažké. V druhom polčase to vyzeralo už lepšie, ale v prvom polčase sme neboli na dostatočnej úrovni."

[Borja Pardo] Mali ste až 13 rohových kopov a 50 centrov, ale len 11 z nich bolo presných. Bol to jeden z dôvodov neúspechu pred bránkou súpera?

"Áno, chýbala nám finálna prihrávka, prijímanie správnych rozhodnutí. Skúšali sme to, vytvárali si akcie, centrovali sme. Mali sme viac strieľať spoza pokutového územia."

[Relevo] Zápas ste kontrovali rovnako ako v prípade stretnutia proti Bayernu, ale pred bránkou súpera ste boli neefektívni. Je kontrola zápasu vo vašim podaní niečo pozitívne?

"Nie som o tom presvedčený, pretože sme prehrali oba zápasy. Hnevá ma to, prvý polčas v našom podaní nebol dobrý, v tejto súťaži musíme ukázať značne vyššiu úroveň. Ako v druhom polčase. V 45 minútach nám to chýbalo."

[Tercertiempo.es] Myslíš si, že máte na to, aby ste získali body v domácom zápase proti Bayernu?

"Máme pred sebou tri finále. V nedeľu hráme ligu, potom doma s Interom, pôjde o mimoriadne dôležitý zápas. Rovnako ako s Bayernom. Pokúsime sa tieto zápasy vyhrať."

[La Gazetta dello Sport] Očakával si, že Inter dnes zahrá takýmto spôsobom?

"Áno, očakávali sme takýto Inter. Možnože nie až tak stiahnutý, ale vedeli sme, že je nebezpečný z protiútokov. V druhom polčase nám to išlo lepšie ako v tom prvom, vytvorili sme si niekoľko šancí, ktoré sme nevyužili a súper nám strelil gól po strele spoza šestnástky. Bohužiaľ, taký je futbal."

[Josep Capel, Radio Nacional] Myslíš si, že rozhodcovia nehovoria o svojich rozhodnutiach, pretože niekedy je ťažké ich vysvetliť?

"Je mi jasné, že by to mali vysvetľovať. Povedal som to mnohokrát, bolo by to veľmi dôležité."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

10 komentáre
Marian Premium
2022-10-05 07:31:39
Zhrniem to: prvý polčas sme ofenzívne odflákli
Rozhodca a VAR pochybili viackrát v náš neprospech, dokonca ten pri VARe v Mníchove pustil faul na Demba vo vápne a teraz pustil Dumfriesovu ruku zase. To nebude náš fanúšik ani náhodou.
2022-10-05 07:34:20
Kde sú tieto časy? https://images.app.goo.gl/...