Simone Inzaghi bol po zápase s Barcelonou spokojný s výkonom svojich hráčov, no situáciu s neodpískanou penaltou pre hostí komentovať nechcel.

Menia takéto víťazstvá dynamiku?

"Potrebovali sme takéto víťazstvo proti veľkému rivalovi, akým je Barcelona. Napriek kritike a nedávnej prehre v Serii A som bol celkom pokojný, videl som v tíme dobré veci. Vďaka odhodlaniu sme odohrali výborný zápas. Po strelení gólu na 1:0 sme možno urobili niekoľko chýb v dôsledku vyčerpania, ale Barcelona je skvelé mužstvo a toto je zásadný večer, ktorý nám musí dodať veľa sebavedomia. Musíme to udržať do ďalšieho týždňa."

Bolo to tímové víťazstvo

"Rozhodne áno. Hráči si navzájom pomáhali - hráči základu, náhradníci, či tí, ktorí hrať nemohli... Bol to fantastický večer. Barcelonu môžete poraziť len tak, že budete ako tím. Príliš sme neriskovali, aj keď je pravda, že sme súperovi dali nejakú šancu. Odohrali sme však fantastický zápas, agresívny a rozhodný, dokázali sme spoločne trpieť, hrali sme blízko seba a súper nemal veľa príležitostí a neinkasovali sme gól. Keď sú všetci pripravení obetovať sa, môžete zažiť takýto nádherný večer."

Xavi povedal, že je pobúrený z rozhodcu

"Videl som ho pred a po zápase. Je to skvelý tréner a človek. Myslím si, že hovoril o situáciách, ktoré som ja nevidel. Ansu zahral rukou a bolo to spravodlivé anulovanie gólu. Víťazstvo nám dodá sebadôveru. Potrebovali sme to. Vieme, že sme ešte nič nedokázali, ale fanúšikom sme darovali skvelý večer. Výhru nad Barcelonou nedosiahnete často. Tieto dni budú skvelé, pretože v tíme môžete vidieť dobré veci. V priebehu 48 hodín nie je jednoduché zorganizovať sa v tak náročnom zápase, no chalani do toho dali hlavu a srdce."

Absencie

"Hrali sme bez Lukaku a Brozovića. Dúfam, že na ďalší týždeň nebudú už žiadne absencie v zápase proti Barcelone, aj keď hráči mali na konci dnešného zápasu kŕče."

zdroj: as.com mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-10-05 12:06:43
Hej ,ten Inzaghiho vyraz na ihrisku pri druhej ruke ,bol ze nic nevidel . ??