Ferran Jutglà v drese Club Brugge žiari a skvelú formu potvrdil aj v zápase Ligy Majstrov proti Atléticu Madrid. Útočník, ktorého Barcelona predala počas uplynulého leta, si začína budovať svoje meno na európskej futbalovej scéne. Dokonca sa začína hovoriť o tom, že 23-ročný útočník bude povolaný do reprezentácie Španielska.

Jutglà bol v júni predaný Club Brugge za 5 miliónov eur. Barcelona mala v tom čase naplánované ambiciózne prestupové obdobie a Jutglà hrával od januára prevažne za rezervu. V klube preto dospeli k záveru, že na predaji najlepšieho strelca Barcelony B budú môcť niečo zarobiť. Jutglà však hneď po prestupe do Club Brugge ukázal, že belgický klub urobil dobrý obchod. Už v prvom ligovom zápase prihral na 2 góly a v druhom kole sa sám zapísal na streleckú listinu. Do momentu debutu v Lige Majstrov mal na konte 5 gólov v 6 zápasoch. Očakávalo sa preto, ako si mladý útočník poradí na najvyššej európskej úrovni.

Doterajšia jazda Jutglu a jeho tímu v Lige Majstrov je veľkolepá. Belgický celok totiž vyhral všetky tri zápasy - nad Bayerom 1:0, nad Portom 4:0 a nad Atléticom 2:0. V posledných dvoch zápasoch bývalý útočník Barcelony strelil gól a na ďalší prihral. V zápase proti Rojiblancos to bol práve Jutglà, ktorý bol zvolený za najlepšieho hráča. Púta nielen efektivitou (8 gólov vo všetkých súťažiach), ale aj tvorbou hry (5 asistencií). Jutglà v priebehu roka zaznamenal úžasný skok z tretej španielskej ligy do najvýznamnejšej európskej klubovej súťaže. A hráč pôsobí dojmom, ako keby ešte nepovedal posledné slovo.

Španielske médiá začínajú informovať o tom, že Luis Enrique možno povolá Jutglu do reprezentácie Španielska. Mundo Deportivo dokonca informuje o tom, že tréner La Roja si Jutglu všimol a zvažoval jeho povolanie už počas poslednej reprezentačnej prestávky. Pritom Lucho určite nepatrí medzi trénerov, ktorí povolávajú hráčov kvôli menu, preto nie je vylúčené, že Jutglà vycestuje už do Kataru. O to viac, nakoľko reprezentácia má určité problémy v ofenzíve kvôli zraneniam či slabšej forme hráčov.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

3 komentáre
2022-10-06 10:31:18
Neviete niekto či máme na neho nejaké predkupné práva alebo % klauzulu za další prestup?
2022-10-06 11:32:08
Ferran Jutglà > Ferran Torres