Xavi Hernández má v súčasnosti k dispozícii dvoch stopérov a to Garcíu a Piquého, nakoľko Koundé, Araujo a Christensen sú zranení. Veterán má tak možnosť dokázať svoju hodnotu.

"Priveďte najlepšieho stopéra na svete a ja z neho urobím náhradníka," povedal Piqué podľa denníka AS, keď mu Laporta a Xavi oznámili, že v tíme už nebude mať veľmi dôležitú úlohu. A ako sa ukázalo, bola to pravda. Futbal je však nevyspytateľný a Piqué sa teraz opäť vráti do základnej jedenástky a dôvodom sú zranenia hneď troch jeho konkurentov v strede defenzívy. Xavi v podstate nemá na výber a všetko nasvedčuje tomu, že Piqué spolu s Éricom Garcíom nastúpia ako stopérska dvojica už počas tohto víkendu v ligovom zápase proti Celte vigo. Katalánske médiá však tvrdia, že Xavi zvažuje aj iné možnosti - Marcosa Alonsa či Frenkieho de Jonga.

Z hľadiska odohraných minút je Piqué v hierarchii stopérov na poslednom mieste (256 odohraných minút) za Araujom (601'), Erikom Garcíom (494'), Andreasom Christensenom (458') a Julesom Koundém (450'). Teraz má však Katalánec výbornú príležitosť túto stratu stiahnuť. Hoci Xavi môže na poste stopéra využiť aj služby De Jonga či Alonsa, len ťažko si predstaviť, že Piquého odstaví úplne na vedľajšiu koľaj.

Na druhej strane je potrebné pripomenúť, že v zmluve obrancu je klauzula, v ktorej stojí, že ak v tejto sezóne odohrá menej ako 35% zápasov, tak po sezóne v klube skončí. Pre klub je to výhodné vzhľadom na obrovský plat Piquého a nutnosť klubu šetriť na mzdách.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-10-06 12:24:26
Prove it Geri !!
2022-10-06 16:24:23
,,,?,,, pisalek,,, on nemusí,on to zakazoval,mnoho rokov,,,⚽?