Katalánci vo včerajšom zápase dokázali zdolať Celtu Vigu najtesnejším rozdielom, ale výkon v podaní Blaugranas najmä v druhom polčase nebol vôbec dobrý.

Najlepšie: Líder La Ligy pre El Clásicom

Po víťazstve nad Celtou Vigou existuje len málo optimistických záverov. Odhliadnuc od samotného zápasu sa dá skonštatovať, že Barcelona vycestuje na El Clásico ako líder tabuľky s jedným inkasovaným gólom. Ter Stegen si udržal siedme čisté konto v ligovom zápase v tejto sezóne a práve veľmi dobrá forma Ter Stegena zachránila Barcelonu od straty bodov v zápase proti Celte Vigo, hoci ani Nemec sa nevyhol chybám v rozohrávke. Pred zápasom na Bernabéu je to optimistická štatistika. Nádej v zápasoch proti Interu a Realu Madrid predstavuje všadebol Gavi, ktorý včera nabehal až 13 kilometrov, tiež množstvo dobrých zákrokov od Piquého či záblesky geniality od Pedriho. Hráči možno myslia už na zápas proti Interu Miláno, ktorý bude dôležitejší ako ten včerajší. Xavi po zápase povedal, že nie je spokojný a vie, že mužstvo sa musí veľmi zlepšiť a tiež si uvedomuje nedostatky.

Najhoršie: Kríza v kľúčovom období

Barcelona odohrala zlý zápas. Kým úvod zápasu dával nádej, že Barcelona je na vzostupnej vlne, druhý polčas ukázal, že tím má veľké problémy a že po reprezentačnej prestávke jednoducho nie je vo forme. Sklamala celá ofenzíva, Raphinha, ktorý hral na pravom krídle a Ferran vyslali na bránku súpera po jednej strele. A to je všetko. Nebrali na seba zodpovednosť za hru, prehrávali súboje a obrancovia Celty nemali problém zachytávať ich prihrávky. Lewandowski bol opäť odstavený od hry a takmer sa nedostával do streleckých situácií. Ani sám nedokázal nič vytvoriť. Neskôr prišli na ihrisko Dembélé, Fati a De Jong a ukázali, že absolútne nemajú formu, hrali nepresne a prakticky každá ich prihrávka do pokutového územia nebola presná. Barcelona po prestávke nedokázala kontrolovať situáciu na ihrisku a postupom času bola jej obrana čoraz rozpačitejšia. Barcelona získala tri body len vďaka dobrým zákrokom Ter Stegena a Piquého. Xavi svojimi rozhodnutiami nezmenil obraz hry mužstva, ktoré v momente, keď súper vytváral tlak, začína strácať pôdu pod nohami a v jeho hre je množstvo chaosu a nepresnosti. Pred rozhodujúcim zápasom proti Interu pocity z hry Barcelony nie sú dobré.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-10-10 07:01:44
Vcera to bola spomienka na trapenky pod Koemanom, opat prisla repre pauza a akoby satnunoputil timovy duch a vola spravit nieco naviac, clovek sinpri futbale zad podrieme a cca o nic zasadne nepride, snad uz proti Interu pride ten pozitivny impulz
2022-10-10 08:07:31
vsetko zle, katastrofa, bijeme na poplach...sme 1. v tabulke, mame vo svojich rukach postup zo skupiny. co by sme zato dali este v auguste..