Tréner FC Barcelona zhodnotil včerajší zápas proti Celte Vigo na tlačovej konferencii, ale aj v rozhovore pre BarçaTV. Xavi je spokojný so ziskom trom bodov, ale nie s tým, že mužstvo nie je v optimálnej forme.

Si spokojný?

"Dnes musíme byť veľmi sebakritickí. Prvý polčas bol dobrý. Mali sme ešte streliť gól. V druhom polčase sme prestali tlačiť. Psychicky sme boli slabší a v posledných desiatich minútach nás pritlačili. Dôležité je však to, aby sme získali tri body, keď nie sme v dobrej dispozícii."

Ako vidíš váš zápas proti Realu Madrid?

"Teraz sa budeme pripravovať na zápas proti Interu. Je potrebné oceniť tieto tri body, pretože sú veľmi dôležité a my sme naďalej lídrom. El Clásico je nepredvídateľné. V uplynulom roku sme tam vycestovali v horšej forme a vyhrali sme 4:0. Pokúsime sa vyhrať a ukázať osobnosť, tak ako v uplynulom roku."

Aké pozitívne aspekty si odnesiete z dnešného zápasu?

"Vyhrali sme 7 zápasov v rade. Musíme sa pozerať na pozitíva, ale zároveň byť sebakritickí. Keď nehráme dobre, musíme vyhrávať. Predtým ste hovorili, že závisíme od Lewandowskeho; teraz závisíme od Ter Stegena. Jednoducho musíme vyhrávať zápasy. V sezóne sú aj obdobia, kedy to nejde. Je potrebné súperiť, byť dobrým v obrane, brankár musí mať dobrý deň... Takéto zápasy musíme vyhrávať. Boli pozitívne veci, ale aj negatívne."

Mala reprezentačná prestávka na mužstvo vplyv?

"Môže to byť jeden z argumentov. Iným zas to, že hráme každé tri dni a veľa cestujeme. Aj zranenia. Je čas trpieť, škrípať zubami a musíme hrať lepší futbal. Uvedomujeme si, že akonáhle znížime intenzitu, súper nad nami bude dominovať. Najmä Celta, ktorá je veľmi nepríjemným tímom."

Videl si situáciu s Raphinhom v šestnástke?

"Dnes to nie je o rozhodcoch. Mali sme zvýšiť na 2:0 a neurobili sme to."

Je možné poraziť Inter podobným spôsobom?

"Ak zahráme tak ako v druhom polčase, bude to veľmi ťažké. Ak tak, ako v prvom, tak áno. V Lige Majstrov nemôžeme vyzerať takto. Musíme sa zlepšiť a byť sebakritickí."

Lewandowski nebol zapojený do hry, znepokojuje ťa to?

"Myslím si, že hral dobre. Ale je pravda, že dnes sme to mali ťažké. V koncovke, v druhom polčase sa musel cítiť nesvoj. Rovnako ako celé mužstvo. Myslím si, že odohral dobrý zápas, nie zlý. Mužstvu pomáha aj v iných oblastiach."

Rozhovor pre BarçaTV

"Po tomto zápase mám zmiešané pocity. Vyhrali sme, ale musíme sa zlepšiť. Intenzitu z prvého polčasu musíme udržať aj v tom druhom. V úvode stretnutia sme boli oveľa lepší ako súper a v druhom si Celta viac verila a vytvorila si niekoľko nebezpečných šancí. Je to ťažký súper, najmä, keď má loptu. Som spokojný s výsledkom, ale nie nevyhnutne s výkonom."

Ďalšie čisté konto a skvelý výkon Ter Stegena.

"To je pravda. Súper si vytvoril niekoľko dobrých príležitostí, ale Marc bol fenomenálny. Prvý polčas bol v našom podaní veľmi dobrý, ale musíme využiť príležitosti, aby sme zápas rozhodli a neumožnili súperovi opäť sa dostať do zápasu."

Trochu si zmenil rozostavenie záložníkov.

"Áno, závisí to od zápasu a správania súpera v obrane. Niekoľkokrát sa nám podarilo nájsť priestor pre Pedriho. Škoda, že sme nestrelili druhý gól. Celta dokáže skomplikovať zápas, má veľkú kvalitu."

Takže ste spokojní s víťazstvom, aj keď nie všetko vyšlo podľa vašich predstáv.

"Áno, opäť sme na čele ligy, ale musíme sa zlepšiť. Nie sme na úrovni spred reprezentačnej prestávky. Každý súper je však ťažký, niekedy musíme trpieť. Dôležité je, aby sme vedeli ako to robiť a zároveň vyhrávať zápasy."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-10-10 07:52:52
Celta dokaze skomplikovat zivot? Skoda, ze sme nestrelili druhy gol? Ved si Celta zasluzila vyhrat. Hrali sme ako tim bojujuci o zachranu. Tak sa uz nevyhovarajte na repre pauzu, je to trapne. Nasi hrali ako keby zabudli hrat futbal. Ako keby zabudli, ze su Barça. Proste hnus. Sorry, Xavi, taketo vyhovorky ma nepresvedcia.
2022-10-10 08:03:00
problem je že nemáme žiadne lavé krídlo..FATI, FERRAN z formy, Raphinha sa tam nehodí, Dembele chce očividne hrať z prava...koho na inter? Gaviho? :)