Ariel Broggi na tlačovej konferencii po zápase proti Barcelone dospel k záveru, že výsledok nie je spravodlivý. Asistent Eduarda Coudeta je presvedčený, že jeho hráči by mali byť hrdí na svoj výkon, keďže si vytvorili viac šancí ako domáca Barcelona.

Aké máš dojmy z tohto zápasu?

"Sú zlé kvôli výsledku, ale na druhej strane, keď prehráte takýmto spôsobom, dojmy sú dobré pri pohľade na hru mužstva a hráčov. Tvrdo pracovali a boli odvážni. Je ťažké hrať na takom štadióne proti takému súperovi, ktorého hráči v koncovke hrajú na čas. Naši hráči by mali byť hrdí na tento výkon."

Je výsledok nespravodlivý?

"Hovorili sme o tom v priebehu polčasu. Zariskovali sme, že na nás budú útočiť z brejkov, pretože to mužstvo má na tak širokom ihrisku skvelé individuality a môže rýchlo potiahnuť akciu, ale dávali sme si veľký pozor. V druhom polčase sme hrali na polovici súpera. Po toľkých zahodených príležitostiach si myslím, že to bol nespravodlivý výsledok."

Držali ste loptu, čím ste Barcelonu zranili.

"Trochu sme analyzovali súpera, ktorému sa ťažko vytvárajú šance, ak ho zatlačíte. Barcelona sa cíti komfortnejšie, keď má viac miesta. Museli sme sa vytiahnuť vyššie, mať odvahu hrať. Ak by Oscar premenil šancu, mohli sme aj vyhrať. Nepozeral som sa na štatistiky, ale vytvorili sme si 4-5 veľmi čistých šancí. Barcelona ich toľko nemala."

Prekvapil vás základný plán Barcelony v defenzíve?

Vedeli sme, že v obrane má niekoľko absencií. Existovali pochybnosti o tom, či spolu s Piquém zahrá García alebo De Jong. Pri pohľade na zostavu sme sa trochu snažili vyhľadávať Marcosa Alonsa, pretože nie je prirodzeným stopérom a prostredníctvom Larsena sme sa snažili udržať na lopte, aby sme mohli rýchlo útočiť vďaka našim záložníkom. V prvom polčase sme mali 2-3 brejky a ak by sme boli presnejší, súperovi by sme narobili škody."

zdroj: as.com marca.com
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2022-10-10 12:17:48
Odpadnem z tychto clankov a komentarov. Celta zdrziavala cely prvy polcas. My sme hrali ako ponocni, hrali sme primitivny fotbal - antifotbal ktory musel divaka znechutit. A o akej urovni to šavi rozprava ? V la lige to vyzera tak, že medzi slepymi je jednooky kralom !!!
2022-10-10 12:18:15
V koncovke hrajú na čas? Veď to robí každý tím ak vyhráva najmenším rozdielom a to isté by robila Celta .. navyše nadstavený čas 6 minút (hralo sa dokonca 6 minút a 30 sekúnd)? Kvôli čomu :D