Z hráčov FC Barcelona sa pred zajtrajším zápasom Ligy Majstrov proti Interu predstavil Pedri. Verí, že jeho mužstvo bude schopné ukázať svoju lepšiu stránku ako v Miláne a zápas vyhrá.

[Barça TV] Aká je nálada v šatni a aké dôležité bude zajtra vyhrať?

"Máme veľkú túžbu, pre nás je tento zápas ako finále, je to veľmi dôležité stretnutie. Dúfame, že sa nám bude dariť tak, ako chceme, a budeme môcť naďalej cieliť na postup zo skupiny."

[Raúl Salmurri, Catalunya Radio] Kalendár je veľmi nabitý a vám chýba množstvo hráčov. Môže vám trochu chýbať sviežosť?

"Je pravda, že máme veľa absencií, najmä v obrane, ale máme široký káder a dobré posily. S hráčmi, ktorí sú dostupní, môžeme čeliť tomuto zápasu najlepším možným spôsobom a byť pokojní, pretože máme tie správne schopnosti, aby sme vyhrali."

[Marta Ramon, RAC1] Kde sa cítiš komfortnejšie a môžeš mať väčší vplyv na hru - v blízkosti Busquetsa alebo bližšie k šestnástke?

"Radšej hráme v strede, než na krídle. Oveľa lepšie a komfortnejšie sa cítim v blízkosti útočníka, ale som tu na to, aby som pomáhal tam, kde mi povie tréner, pomáhal tímu tam, kde to bude najviac vyžadovať daný zápas."

[Adria Albets, Cadena SER] V niektorých zápasoch si pôsobil unavene a Xavi sa snažil dávkovať ti minúty. Si pripravený hrať na 100%?

"Áno. Cítim sa veľmi komfortne a z fyzického hľadiska som spokojný. Stará sa o nás veľa ľudí a robia to po celý týždeň, aby sme boli pripravení na 100%. Fyzicky sa cítim dokonale."

[Josep Capel, Radio Nacional] Boli po posledných zápasoch nejaké fyzické pochybnosti alebo to na zajtrajší zápas nemá žiadny vplyv?

"Posledné výsledky neboli také, aké sme chceli. Musíme sa veľmi zlepšiť, pretože v poslednom čase sme vyhrávali, ale súperi mohli vyrovnať. Naposledy sme však získali tri body a takéto veci vždy pomáhajú získať ďalšie."

[Helena Condis, COPE] Ako pristupuješ k takýmto nesmierne náročným zápasom, ktoré rozhodujú o zotrvaní v Lige Majstrov?

"K tomuto zápasu pristupujem ako k finále, je to pre nás veľmi dôležitý zápas, hráme takmer o všetko. Bude to náročný zápas, Inter sa veľmi sťahuje a hrá na brejky, je fyzicky silný. Som však pokojný, pretože si myslím, že máme mužstvo, ktoré môže vyhrať a kvalita hráčov je ohromná."

[Alejandro Segura, Radio Marca] V posledných zápasoch sa vám proti defenzívne ladeným súperom ťažko vytvárali šance. Čo vám povedal Xavi, aby ste boli nebezpečnejší?

"V zápasoch proti stiahnutým súperom nás tréner žiada, aby sme rýchlejšie prenášali loptu z jednej strany na druhú, aby sme rozhodili obranu súpera. Musíme na tom pracovať, aby sme si nachádzali voľné miesto a tak to aj urobíme."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Nepríde vám, že toto finále je priskoro, alebo ako profesionálni hráči máte radi tento typ stretnutí vďaka jedinečnej atmosfére?

"Samozrejme, že by sme chceli byť na prvom mieste v skupine, bolo by to ideálne, ale je to tak, ako to je a musíme s tým žiť. Je to pre nás veľmi dôležitý zápas, ktorý môže rozhodnúť o zvyšku sezóny. Dúfam, že vyhráme."

[Jordi Grau, TV3] Čo očakávaš od fanúšikov Barcelony?

"Že nás budú podporovať. V poslednom zápase sme mohli pocítiť ich sympatie. Myslím si, že ak budeme držať všetci spolu, budeme to mať oveľa jednoduchšie. Vôbec nepochybujem o tom, že zajtra nás budú podporovať."

[Edu Polo, Mundo Deportivo] Ako vysvetlíš tento pokles formy po reprezentačnej prestávke? Ide o futbalové záležitosti, mentálne či fyzické?

"Trochu zo všetkého. Je tu veľa zápasov v krátkom čase, musíme rotovať a snažiť sa dať zo seba to najlepšie. Myslím si, že budeme pokračovať v tejto dynamike a snažiť sa vyhrávať. V Lige Majstrov sme nemali očakávané výsledky a musíme sa vrátiť do dobrej formy, aby sme postúpili do osemfinále."

[Albert Roge, Relevo] Znepokojuje vás nedostatok gólov v posledných zápasoch?

"Nemyslím si, že by to bol dôvod na obavy, v predchádzajúcich stretnutiach sme strelili viac gólov, ale vpredu máme kvalitu, aby sme to robili, aj v strede poľa. Celé mužstvo môže strieľať góly. Máme útočníka, ktorého schopnosti strieľať góly poznajú všetci. Snažíme sa mu zabezpečiť najlepšie podmienky, aby to robil, ale strieľanie gólov nezávisí len od neho."

[Dominik Piechota, Kanał Sportowy] Môžeš povedať, ako využívaš skúsenosti Lewandowskeho? V takýchto zápasoch môžu byť jeho skúsenosti dôležité.

"Áno, Robert je skutočná hviezda, má obrovské skúsenosti zo zápasov tohto typu, môže nám veľmi pomôcť, jeho schopnosť strieľať góly je skutočné šialenstvo. Od samého začiatku nám mladým veľmi pomáha. Cení sa, že dokáže byť taký normálny človek s tým všetkým, čo vyhral."

[Tuttosport] Hovorí sa v šatni o tom, čo sa stalo v Miláne, alebo sa sústredíte na zápas?

"Keď sa zápas skončil, cítili sme sa trochu zranení, pretože sme si mysleli, že si zaslúžime viac. Nemali sme však čas na to myslieť, čakal nás dôležitý ligový zápas, takže to netrvalo dlho. Nevieme sa dočkať tohto zápasu a veríme si."

[Corriere dello Sport] Žiada Xavi od záložníkov viac gólov a väčšiu aktivitu v pokutovom území v takom zápase ako proti Interu?

"Áno, a nielen proti Interu, tréner nám vždy hovorí, aby sme boli bližšie k šestnástke. Myslím si, že góly nezávisia len od útočníka, každý musí prispieť gólmi, prihrávkami, nábehmi do šestnástky. V poslednom zápase som nabehol do pokutového územia a strelil som gól. Presne o to nás tréner žiada. Pracujeme na tom."

[Carles Ruiperez, La Vanguardia] Myslíš si, že je veľmi dôležité streliť gól čo najskôr, aby ste súpera znervóznili? Ako si predstavuješ tento zápas?

"Áno, bolo by ideálne rýchlo streliť gól, ale vieme, že je to ťažké, súper je silný, má množstvo hráčov v šestnástke a veľmi sa sťahuje. Presúvanie hry s cieľom nájsť medzery a rýchlosť cirkulácie lopty rozhodne o tom, či sa nám podarí rýchlo streliť gól."

[German Bona, Sport] Je pre teba výzvou streliť gól v Lige Majstrov?

"Áno, musím viac nabiehať do šestnástky a strieľať viac gólov. V zápase proti Interu som strelil gól, ale bol anulovaný. Pracujem na tom dennodenne a dúfam, že pomôže tímu aj týmto spôsobom."

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-10-12 08:04:47
Hlavne treba hrat rychlejsie, pesi futbal alebo skor hadzana okolo sestnastky je k nicomu ked sa vsetci hraci supera maju cas vratit a betonovat....