Športový riaditeľ FC Barcelona Jordi Cruyff sa vyjadril k zápasu Barcelony proti Interu na Camp Nou. Holanďan zdôraznil, že je ťažké vyhrať, ak mužstvo inkasuje 3 góly a požiadal fanúšikov, aby naďalej podporovali mužstvo.

Toto je výsledok, ktorý komplikuje Barcelone snahu postúpiť do ďalšej fázy...

"Vedeli sme, že to bude súper, ktorý hrá veľmi dobre v defenzíve a je veľmi dobre organizovaný. Najdôležitejšie bolo streliť gól na 1:0. To sa nám podarilo do polčasu, ale neskôr malo mužstvo už len rásť a kontrolovať zápas a súper to mal viac otvoriť. Ale ich gól na 1:1 v 48. minúte im dodal morálku a nám ju vzal."

Existuje ešte nejaká nádej? Matematicky môže Barcelona stále postúpiť...

"Sme povinní bojovať až do konca. Sme vo veľmi, veľmi ťažkej situácii, ale pokiaľ existuje nádej, je potrebné pracovať a dať zo seba všetko v zostávajúcich zápasoch. Samozrejme, že sme sklamaní, toto sme nechceli. Strelíte gól na 1:0, myslíte si, že robíte to, čo je potrebné, ale ak v tak dôležitom zápase inkasuje tri góly, je jasné, že to bude ťažké."

Ak sa takto útočí, v obrane zostávajú diery...

"Dostať 3 góly v Lige Majstrov je zvyčajne zlá správa. Ak inkasujete 3 góly, zvyčajne nevyhráte a dnes to tak bolo. Mužstvo aspoň bojovalo do konca a tlačilo, ako sa len dalo. Fanúšikovia dnes boli úžasní."

V nedeľu je El Clásico...

"Na lamentovanie nie je čas. Ďalší zápas je veľmi výnimočný, takže musíme byť dobre pripravení a silní, aby sme súperili."

Čo povieš fanúšikom Barcelony, aby naďalej podporovali mužstvo?

"V La Lige sme začali veľmi dobre, v 8 zápasoch sme inkasovali len 1 gól. V Lige Majstrov sme dostali viac gólov. Fanúšikovia nech fandia tímu. Budeme konať a robiť rozhodnutia, ktoré sú potrebné."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-10-12 23:49:25
mali sme stastie ze skoncilo 3:3... mohlo byt kludne 3:5
2022-10-12 23:51:41
Je nějaká šance, že postoupíme ?