Éric García bol jedným z hráčov, ktorí poskytli rozhovor pre médiá po remíze v Interom 3:3.

Ako hodnotíš tento zápas?

"Myslím si, že v prvom polčase sme hrali tak, ako sme chceli, s vysokým presingom, získavali sme lopty a vytvárali sme si šance, ale nakoniec ide o víťazstvo. Rozohrali sme peknú akciu, po ktorej padol gól, vďaka ktorému sme sa dostali do vedenia ešte do polčasu. Takto sme chceli hrať aj naďalej, pretože si musíme ísť po viac. V prvých minútach druhého polčasu nám chýbala kontrola. Riskovali sme, hrali sme vysoko s trojicou obrancov, ale v priebehu 15 minút nás zabili kvôli stratám v strede ihriska."

Ako vysvetlíš defenzívne chyby v druhom polčase, ktoré vás vyšli tak draho?

"Na tejto úrovni nemôžete robiť takéto chyby, pretože vám zničia zápas. Ten sa skončil remízou. Ešte sme nevypadli, ale vieme, že postúpiť bude veľmi ťažké. Pokiaľ existuje nádej, je potrebné bojovať."

V lige ste inkasovali len 1 gól v 8 zápasoch. V Lige Majstrov až 7 v 4 zápasoch. Ako to vysvetlíš?

"Neviem... nevie, ako to vysvetliť. V prvom polčase sme hrali tak ako sme chceli, ale nedostatočná kontrola vám môže zasadiť úder."

Postúpiť bude veľmi ťažké...

"Našou povinnosťou je vyhrávať zápasy. Uvidíme, kde nakoniec skončíme. Dnes sme mali veľkú príležitosť, ale premárnili sme ju. Aspoň sme remizovali. Z tohto zápasu je potrebné odniesť si niečo pozitívne."

V nedeľu je na programe El Clásico. Stihnete po takom údere tak rýchlo pozdvihnúť hlavu?

"Áno, vieme, že sa musíme rýchlo vzchopiť a to najmä z mentálneho hľadiska. Je to bolestivý úder, ale musíme naďalej tvrdo pracovať. V lige sme lídrom a na Bernabéu vycestujeme s plnou vierou, že lídrom aj zostaneme."

zdroj: Movistar
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-10-13 00:33:32
hlavne tvoj gol Eric.. v pripravke učia obrancov pozerať na loptu, ale aj tak si nebol najhorši stoper na ihrisku
2022-10-13 00:35:00
Ten pravý sa ozval, že nemôžeme robiť toľko chýb :D a to, že bránil ako dorastenec …. Ako 2 borci dokážu pokaziť nádeje Barcelony. Jediný 3 obrancovia dokážu zahrať skvelo a byť skvelý sú: Araujo, Kounde a Balde. Ostatný obrancovia 1. Letenkou von + nech si vezmú tu zbotočnú osobu 55mil menom Ferran. Brankár, záloha a Útok skvelý zápas…