Nico González nehráva na Mestalle tak často, ako by si to priala katalánska Barcelona. Záložník sa v tejto sezóne objavil v základe Los Che len v troch prípadoch.

Nico odštartoval predsezónu v Barcelone s určitými obavami. Bol si vedomý toho, že nebude hrávať pravidelne a rozhodol sa požiadať Xaviho o odchod na hosťovanie. Mal ponuky aj zo zahraničia, ale ako hráč, tak aj jeho agent Jorge Mendes uprednostnili ponuku od Valencie, pretože vedeli, že pod novým trénerom Gattusom bude mať možnosť získať minúty na trávniku.

Po niekoľkých mesiacoch sa však zdá, že Nico neprijal správne rozhodnutie, pretože v základnej zostave Valencie nenastupuje často a mužstvu sa darí aj bez neho. Mendes navštívil Barcelonu počas uplynulého týždňa a diskutovalo sa aj o situácii Nica. Zatiaľ nie je na stole predčasný návrat záložníka z hosťovania, ale agent vyjadril svoje obavy týkajúce sa momentálnej situácia Nica na Mestalle.

Všetky strany sa rozhodli počkať na to, ako bude situácia vyzerať v januári, ale ak sa nič nezmení, Katalánci by mohli stiahnuť hráča predčasne z hosťovanie vo Valencii a poslať ho na hosťovanie do iného klubu. Záujemcov o jeho služby je dostatok, takže bude na hráčovi ako sa rozhodne. Pre hráča, ale aj pre klub, je nevyhnutné, aby sa v tejto sezóne rozvíjal a v priebehu budúceho leta vrátil na Camp Nou. Ak by prišiel o ďalší rok, nebola by to dobrá správa, preto sa musí pokúsiť situáciu zvrátiť alebo zvažovať zmenu prostredia.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-10-20 11:47:58
A vrátí se, aby tady odehrál ještě méně.. Můžeme být rádi že nějaké minuty nasbírá v celkem solidním týmu. Vypadá to že Moriba se trenerovi zamlouvá o trochu více - a nebo je stojí na zápas méně.