Tréner Villarrealu Unai Emery sa včera zúčastnil tlačovej konferencie pred dnešným zápasom proti Barcelone, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

Zápas

"Sú dva spôsoby, ako sa pozerať na tento zápas. Pesimistický, v ktorom sa prejavia schopnosti Barcelony a to, že aj keď odohráte dobrý zápas, bude ťažké z neho niečo vyťažiť. Môžeme sa tiež sústrediť na veľkú výzvu, ktorou je čeliť Barcelone, ukázať celú svoju osobnosť a čeliť jej s optimizmom, užívať si zápas a snažiť sa o priaznivý výsledok."

Motivácia

"Motivuje ma odohrať skvelý zápas proti Barcelone, aby som videl, kde nás to môže posunúť v tabuľke. K zápasu pristúpime s možnosťou získania výhry, čo by bola pre nás veľká motivácia, bolo by to veľmi pozitívne. Chceme krásne aj náročné výzvy, pretože len takéto výzvy nás môže posunúť vpred."

Situácia v Barcelone

"Vieme, že je to náročný zápas proti mužstvu, ktoré k zápasu pristúpi po remíze s Interom a prehre s Realom, čo by mohol byť normálny výsledok, ale v takom tíme ako Barcelona, v ktorom sú požiadavky maximálne a vždy chce byť majstrom, je teraz trochu pesimistická nálada, no vtedy je najviac nebezpečná. Najlepšia verzia Barcelony je úžasná. Pokúsime sa o to, aby ju neukázala."

Štatistiky na štadióne Barcelony

"Sú skôr negatívne ako pozitívne. Napriek tomu si spomínam na veľmi pekné zápasy, ktoré odohrali mužstvá pod mojim vedením. Chceme hrať takéto zápasy a prezentovať našu najlepšiu verziu a na základe toho zaznamenať dobrý výsledok. V predchádzajúcej sezóne sme vyhrali, ale v inom kontexte. Bolo to posledné kolo La Ligy, ale ukázali sme dobrú úroveň. Barcelona pristúpi k zápasu po prehranom El Clásicu, bude ranená a preto bude desivejšia."

Xavi

"Odvádza skvelú prácu. V klube je už rok a potrebuje čas, aby všetko urovnal. Má podporu a trpezlivosť zo strany klubu, aby to urobil. Tlač a okolie generujú veľký rozruch, ale na internej úrovni v Barcelone mu klub ponúka bezpečie."

Kľúč k výhre v zápase

"Musíme byť konkurencieschopnejší vo všetkých aspektoch, ktoré bude vyžadovať zápas. Chceme nájsť odpoveď, ktorú sme našli v zápasoch proti Austrii Viedeň a Osasune, hoci teraz budú požiadavky vyššie."

Absencie

"Uvidíme, či budeme môcť počítať s Capouem, Lo Celsom a Mojicom. Foyth a Gerarrd majú opäť bližšie k zotaveniu, ale nebudú hrať. Nenastúpi ani Cocuelin z dôvodu svalového zranenia. Čakáme na prvých troch menovaných a prípadne Kika Femeního."

zdroj: as.com sport.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.