Futbalová kariéra Lionela Messiho sa pomaly blíži k svojmu záveru aj napriek tomu, že Argentínec stále patrí medzi najlepších futbalistov sveta. Legenda FC Barcelona v každom prípade myslí na to, čo bude po tom, čo zavesí kopačky na klinec.

Moment, kedy Lionel Messi ukončí aktívnu športovú kariéru sa nezadržateľne blíži. Pred pár dňami oznámil, že nadchádzajúce Majstrovstvá sveta v Katare budú posledné v jeho kariére. Neskôr samozrejme príde na rad aj ukončenie kariéry na klubovej úrovni. Kedy? To nikto nevie, no Messi sa na to postupne pripravuje.

Bloomberg informuje, že Argentínec sa rozhodol založiť firmu v Silicon Valley v San Franciscu. Pôjde o investičnú spoločnosť, holding, prostredníctvom ktorého bude investovať do športu, médií a technológií po celom svete. Spoločnosť ponesie názov Play Time Sports-Tech HoldCo LLC a teraz sa stane Messiho primárnym investičným nástrojom.

Spoločnosť bude na trhu hľadať investičné príležitosť. Messi by rád investoval do profesionálnych tímov alebo pomáhal zakladateľom startupov z prostredia futbalu či technológií. Messi informácie médií potvrdil prostredníctvom vyhlásenia a je zrejmé, že nedokázal skryť svoje nadšenie: "Som nadšený, že môžeme rozšíriť naše korene do Silicon Valley a mám nesmiernu radosť, že Play Time bude spolupracovať s odvážnymi podnikateľmi z celého sveta," uviedol.

Messi však na investovanie nebude sám. Spoločnosť bude riadiť Razmig Hovaghimian, ktorý je partnerom v Graph Ventures, a Michael Marquez, zakladajúci partner investičnej banky Code Advisors LLC, v úlohe špeciálneho poradcu.

Hovaghimian má potrebné skúsenosti, aby sa mohol chopiť tohto projektu, pretože je tiež spoluzakladateľom Matchday.com, spoločnosti, v ktorej je zainvestovaný aj Messi a spustenie je naplánované pred začiatkom šampionátu v Katare.

"Odkedy som v roku 2017 stretol Lea a Messiho rodinu, bolo jasné, že ich vízia budúcnosti je odvážna," uviedol Hovaghimian vo vyhlásení. Vysvetlil tiež, ako chce mať rodina aj naďalej priamy a trvalý vplyv na ihrisku i mimo neho.

zdroj: bloomberg.com marca.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.