Éric García sa vrátil do Barcelony v roku 2021 a odvtedy je pravidelne predmetom horúcich diskusií. Tréner FC Barcelona Xavi Hernández veľmi často priznáva, že 21-ročný stopér je pre neho príkladom v šatni a veľmi si ho cení ako futbalistu. Futbalový analytik Albert Blaya z Relevo sa pokúsil zodpovedať otázku, čo si Xavi na tomto stopérovi tak veľmi cení.

"Veľmi si ceníme všetkých hráčov, no najmä Érica Garcíu. Je to mimoriadny profesionál. (...) Éric nám dáva veľmi veľa a pre mňa je garanciou, príkladom v šatni, vždy je angažovaný, dobre trénuje... Samozrejme, že sa všetci musíme zlepšiť, ale ja si veľmi cením takého hráča ako Éric García," toto bola odpoveď Xaviho Hernándeza na tlačovej konferencii po zápase proti Villarrealu na otázku, či práve García je jedným z hlavných vinníkov nedávnych slabých výsledkov FC Barcelona. Ako je vidieť, tréner Barcelony patrí medzi jeho obľúbencov. Vysvetlil, že chyby robí každý: "Samozrejme, že sa môžu objaviť nejaké chyby v prípade hráčov alebo  trénerov... futbal je hra chýb a u nás je stopér veľmi vystavený situáciám, v ktorých sa môže dopustiť chyby," zdôraznil Xavi.

Na hru Érica Garcíu sa bližšie pozrel Albert Blaya z Relevo, známy futbalový analytik na Twitteri. Blaya sa pokúsil zodpovedal jednoduchú otázku: "Prečo si Xavi tak veľmi cení Érica Garcíu?"

Niet vôbec pochýb o tom, že Éric García je pre Xaviho Hernándeza veľmi dôležitým hráčom. V tejto sezóne odohral 21-ročný obranca najviac minút spomedzi všetkých dostupných stopérov (679), a to aj napriek tomu, že v priebehu ročníka ho sužovali drobné zdravotné problémy. Aj v prípade, že boli všetci stopéri zdravotne v poriadku, García mal istotu miesta v základnej jedenástke. Ale v dvoch zápasoch proti Interu na Camp Nou a Realu Madrid na Santiago Bernabéu urobil bývalý zadák Manchestru City až 3 chyby, ktoré viedli ku gólu súpera. Prečo je tento hráč pre Xaviho tak dožitý?

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

7 komentáre
airman Premium
2022-10-23 12:29:45
tesim sana Barcelonu o 3 roky, dufam ze stale bude trener Xavi a dochodcovia vhodne nahradeni ??
kluc Premium
2022-10-23 12:31:09
Garcia má kvalitu byť jedným s lídrov, stojím si za tým od začiatku