Robert Lewandowski poskytol rozhovor pre BarçaTV po výhre nad Bilbaom.

Predchádzajúci týždeň nebol dobrý po tom, čo sa stalo v El Clásicu a v Lige Majstrov, ale veľa sa nakoniec zmenilo. Aké je tajomstvo tejto zmeny?

"Pre nás ako tím je po zlom zápase najdôležitejšie to, aby sme v ďalšom zápase dokázali, že sme naďalej na tejto úrovni. Pred sezónou sme vedeli, že mužstvo ešte nie je úplne pripravené. V Clásicu sa zdalo, že sme mali všetko pod kontrolou, ale nakoniec sme inkasovali dva góly. Vedeli sme, že dnes zo seba musíme dať všetko hneď od začiatku. Vedeli sme aj to, že ak budeme priveľmi myslieť na minulosť, nebudeme pripravení na nasledujúci zápas. Sezóna je veľmi dlhá, pred nami je ešte veľa zápasov a my musíme byť vždy pripravení. Máme ohromný potenciál, dokonca aj vtedy, ak nám nie všetko vychádza dobre. Vieme, že je to proces. Musíme byť však pozitívne nastavení a našim fanúšikom ukázať, že môžeme odohrať úžasné zápasy s gólmi a dobrou dispozíciou. To je naša výzva do ďalších zápasov."

V prvých 11 ligových zápasoch si strelil 12 gólov. Je pre teba dôležité byť v tomto smere referenčným bodom tímu, najmä pre mladých?

"Áno, som tu na to, aby som ukázal svoju najlepšiu výkonnosť. Dokonca aj keď nestrelím gól, snažím sa niečím prispieť z hľadiska pohybu v taktickej rovine, aby som svojim pohybom vytvoril miesto pre spoluhráčov. Dôležité nie sú len góly, ale aj prístup a spôsob hry. Musíme vyhrávať ako tím, je to proces."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-10-24 00:11:26
Lewa ma 21 bodov za 1217 minut v lige + LM. ?
2022-10-24 10:18:52
sakra, ten kluk mě nepřestává udivovat... ten lahůdkovej centr, ta geniální otočka. Prostě tohle není jen o tom, že se "umí trefit" tohle je kompletní hráč, který umí všechno.