Tréner Athletic Club Ernesto Valverde odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii po prehre s Barcelonou 4:0 na Camp Nou.

Barcelona

"Bola rozhodne lepšia. V priebehu 10 minút strelila 3 góly. Gól na 2:0 bol studenou sprchou, pretože sme videli, že zápas sa nám vymkol spod kontroly. Tvrdo nás trestala zakaždým, keď mala loptu, pretože sme nehrali dobre náš vysoký presing. Bol to pre nás hrozný deň, pretože sme prehrali 4:0, nemali sme žiadnu šancu. V prvom polčase sme sa ledva dostali k bránke. Nebol to taký zápas, aký hráme bežne v priebehu sezóny. Pokúšali sme sa povstať, ísť vyššie..."

Athletic

"Snažili sme sa robiť to, čo zvyčajne, aj keď sme vedeli, ako veľmi riskujeme. Treba si uvedomiť, že ak si poradia s presingom, tak riskujeme proti hráčom veľmi vysokej kvality. Neurobili sme to dobre. Góly prišli veľmi rýchlo a z emocionálneho hľadiska nám došli sily. V druhom polčase sme sa pokúsili trochu pritlačiť, aby sme sa trochu priblížili k Barcelone. Nebolo to také zlé ako v prvom polčase, ale bolo to ťažké. Snažili sme sa robiť to, čo zvyčajne, ale Barcelona nás prevýšila. Nevracali sme sa do obrany, keď sa dostali spod presingu. Bol to ťažký deň, ale musíme sa povzniesť. Nebolo to prvýkrát, kedy sa niečo také prihodilo."

Návrat na Camp Nou

"S Xavim sme si nevymieňali rady (smiech). Toto pre mňa nie je dobrý deň. Bola to pre nás trochu studená sprcha. Chcel by som, aby bol tento deň lepší."

Návrat Barcelony na vrchol

"Neviem, ukáže čas. Barcelona bude mať vždy dobré mužstvo. Vyberú sa na prestupový trh, aby nakupovali. Je to mužstvo, ktoré sa drží svojej hernej myšlienky. Môže bojovať o všetko. Určite bude bojovať s Realom Madrid o ligu."

Zostava

"Nastal moment, keď nám oznámili zostavu a nevedeli sme, či majú zámer otvoriť krídla pre Baldeho a Dembélé, aby mali štyroch záložníkov rozostavených na tesno v strede. To, že dali Pedriho na ľavú stranu nás zmiatlo."

zdroj: marca.com as.com
foto: twitter/athletic

Diskusia

5 komentáre
2022-10-24 11:43:44
Slabý tréner je ten Xavi. Stále hrá to isté a všetci to majú prečítané.
2022-10-24 12:07:14
Takúto zostavu som očakával proti Realu ..