Z hráčov FC Barcelona sa na dnešnej tlačovej konferencii pre zápasom Ligy Majstrov proti Bayernu Mníchov predstavil Éric García, ktorý odpovedal na otázky novinárov.

[Barça TV] Výsledok v prvom zápase proti Bayernu Mníchov nebol dobrý. Čo musíme urobiť, aby to na Camp Nou bolo iné?

"Musíme zrealizovať zápasový plán. V Mníchove sme boli lepší po veľkú časť zápasu. Musíme tiež využiť naše šance, dobre brániť v jednom bloku a snažiť sa udržať na lopte, aby sme mohli získať dobrý výsledok."

[Raúl Salmurri, Catalunya Radio] Myslíš si, že toto je dôležitá sezóna, aby si sa vypracoval na dôležitého hráča Barcelony?

"Koniec koncov, kvôli tomu pracujeme všetci. Mojou úlohou je vydať zo seba maximum na každom tréningu a v každom zápase, v ktorom dostanem šancu. Samozrejme, každý chce hrať čo najviac a cítiť sa dôležitý, ale to začína prácou, ktorú ste odviedli, od toho, čo ukážete trénerovi a či vám verí."

[Marta Ramon, RAC1] Do akej miery veríte v zázrak, že sa vám podarí postúpiť do osemfinále, keď si uvedomíte, aké je to ťažké?

"Je to ťažké, pretože to nezávisí od nás. Samozrejme, že tento zápas odohráme s vedomím, ako sa skončil zápas Interu. Kým je však nádej, musíme bojovať do konca, robiť si svoju prácu, sústrediť sa na zápas s maximálnymi nárokmi a vybehnúť na trávnik s cieľom vyhrať."

[Adria Albets, Cadena SER] Ako na teba vplýva kritika zo zápasov proti Interu a Realu?

"Samozrejme, že na seba beriem zodpovednosť za penaltu v zápase proti Realu a situáciu v zápase proti Interu, kde som sa mohol zachovať lepšie. Konštruktívna kritika je vždy milo vítaná. Koniec koncov má 21 rokov a veľký priestor na zlepšenie, nachádzam sa v určitom procese. Kritika založená na neúcte ma však neznepokojuje, do týchto tém sa nenechám zatiahnuť."

[Helena Condis, COPE] Máte obavy z toho, že sa zraníte pred Majstrovstvami sveta?

"Nemôžem sa vyjadriť k tomu, čo si myslia iní, pretože sa o tom veľmi nerozprávame. Keď sa nachádzate v takej situácii, že hráte každé tri dni, sústredíte sa na nasledujúci zápas. Šampionát je blízko, ale ja osobne na to nemám vplyv."

[Alejandro Segura, Radio Marca] V La Lige ste doma neinkasovali žiadny gól. Ako vysvetlíš ten rozdiel v inkasovaných góloch v La Lige a v Lige Majstrov?

"Bol by som rád, keby sme to vedeli a neinkasovali góly v oboch súťažiach. V posledných dvoch zápasoch sme začali zostra, s rýchlym presingom a rýchlo sme strelili gól, čo podľa mňa dodalo tímu sebavedomie, aby ďalej tlačil. To isté sa musíme pokúsiť dosiahnuť v zápasoch Ligy Majstrov. V zápase s Interom sme góly strelili neskoro. Myslím si, že by to pomohlo."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Ako vysvetlíš, že Barcelona je v piatom kole Ligy Majstrov v takej situácii?

"Na výjazde v Bayerne sme si zaslúžili oveľa viac. Prehrali sme však 2:0 a odchádzali sme odtiaľ nahnevaní. V zápase proti Interu sme prehrali kvôli rôznym okolnostiam. Doma sa nám na druhej strane nepodarilo vydolovať víťazstvo, boli sme blízko. Dva najdôležitejšie duely nás zastihli v náročnom týždni. Preto teraz tieto problémy."

[Xavi Lemus, TV3] Odhliadnuc od otázky postupu, ktorý je možné bojovať len ťažko, ako si sám priznal, do akej miery je pre vás dôležitý zápas proti Bayernu, aby ste po sebe zanechali dobrý dojem a nakoniec predsa len zdolali elitný tím?

"Vybojovať postup bude náročné, pretože to nemáme vo vlastných rukách. Zápas s Bayernom nám môže pomôcť pokračovať v dynamike z posledných zápasov. Súper je na veľmi dobrej úrovni, momentálne patrí medzi trojicu najlepších tímov sveta. Musíme nastúpiť na trávnik s túžbou vyhrať a oplatiť sa Bayernu, aby sme dosiahli iný výsledok ako v Mníchove."

[Albert Roger, Relevo] Ako hodnotíš Ansu?

"Dobre, mesiac či dva trénuje na veľmi vysokej úrovni. Strelil gól Villarrealu. Začíname už postupne vidieť toho Ansu spred zranení. Vieme, že má fantastickú úroveň a verí si. Myslím si, že je pre nás veľmi dôležitým hráčom vďaka svojim schopnostiam. Veľmi nám to pomôže."

[Juan Irigoyen, El País] Aký je rozdiel v hre Arauja, Koundého, Christensena a Piquého? Čo ti dáva to, keď s nim hráš?

"Každý je iný, navzájom sa dopĺňame. Podľa mňa sú to hráči na svetovej úrovni. Hra s nimi vás robí lepšími, pretože existuje väčšia konkurencia, vyššia úroveň tréningov, je potrebné hrať lepšie počas zápasov. Od každého sa dá veľa naučiť."

[David Bernabéu, Sport] Keď hráš dobre, hovorí sa len málo, ale keď urobíš chybu, je okolo teba rozruch. Zdieľaš tento názor? Odkiaľ si myslíš, že sa to berie?

"Neviem, čo mám odpovedať na takúto otázku. Musel by si sa spýtať ľudí, ktorí bažia po tom, aby sa také chyby objavili. Nemôžem to kontrolovať. Sústredím sa na to, aby som v každom zápase hral čo najlepšie. Nikto nehrá preto, aby robil chyby. Neviem, odkiaľ sa to berie."

[Sara Simonet, EFE] Ako sa pripravujete mentálne na takýto zápas berúc do úvahy, že môžete vypadnúť bez ohľadu na to, čo sa stane na ihrisku?

"Pristupujem k tomu ako k finále. Musíme sa na to pripraviť s myšlienkou, že Inter môže zakopnúť. Keď sa začne zápas, budeme poznať výsledok, ale dovtedy sa musíme koncentrovať na 100% a ísť si za víťazstvom."

[Rafael Iverson, Tuttosport] Všetci tvoji tréneri o tebe hovoria v dobrom, Luis Enrique, Pep, Xavi. Prečo má časť verejnosti iný názor? Aké sú tvoje najlepšie vlastnosti?

"Myslím si, že dobre vyvážam loptu a predvídam. Vždy sa snažím dať zo seba všetko. Mám len 21 rokov, veľký priestor na zlepšenie a pracujem na tom. Viem, kedy robím chyby a kde sa môžem zlepšiť. Mám ľudí vo svojom okolí, ktorí mi v tom pomáhajú a hovoria mi veci, ktoré mi musia hovoriť, konštruktívne ma kritizujú. Na zvyšok nemám vplyv."

[Carles Ruiperez, La Vanguardia] Čo ťa najviac prekvapilo na Koundém, čo vnáša do hry po tvojom boku?

"Jules už v Seville dokázal, že je kompletný stopér, ktorý výborne vyváža loptu, je veľmi rýchly, dobre hrá vo vzduchu. Hrať s ním je príjemné, podobne ako s ostatnými stopérmi. Samozrejme, že sme veľmi spokojní, že je s nami, má pred sebou veľkolepú budúcnosť."

[Carlos Monfort, Jijantes] Alejandro Balde sa usadil na ľavej strane obrany. Všetci poznáme jeho schopnosti, ale prekvapuje ťa jeho rýchla adaptácia v tíme?

"Nie, pretože dlho s nami trénuje, preukázal svoje technické a najmä fyzické schopnosti, je ako prúdové lietadlo. Myslím si, že mu pomohla konkurencia v podobe jedného z najlepších ľavých obrancov Jordiho Albu a Marcosa Alonsa, ktorý bol hráčom základu v reprezentácii a dlhé roky hrával na vysokej úrovni v Chelsea. Balde dokáže odpovedať na ihrisku, pretože má tieto schopnosti."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.