Obranca Bayernu Mníchov Matthijs de Ligt odpovedal na otázky novinárov počas tlačovej konferencie pred zápasom proti FC Barcelona.

Lewandowski

"Samozrejme, hrať zápasy proti hráčom ako on je vždy niečo výnimočné. Lewandowski vzbudzuje rešpekt."

Frenkie de Jong

"Veľa sa s ním rozprávam. Začiatok sezóny pre neho nebol jednoduchý, ale teraz odvádza dobrú prácu. Mám z toho radosť. Teší ma, že teraz hrá viac. Rovnako dôležitý je pre nás aj v reprezentácii Holandska."

Problémy Bayernu v obrane

"Myslím si, že v prvom polčase zápasu to môže byť náročné. Neskôr to bude čoraz lepšie. Myslím si, že v predchádzajúcom zápase sme v prvom polčase boli trochu zaskočení, ale zajtra už zahráme lepšie."

Dojmy

"Po troch či štyroch týždňoch, počas ktorých som tvrdo trénoval, sa cítim lepšie. Pracujem oveľa lepšie a hrám zápasy, čo je pre mňa veľmi dôležité. Som vo veľmi dobrej kondícii."

Málo odpočinku

"Pre všetkých hráčov je najdôležitejšie trénovať a hrať zápasy. Ja chcem hrať veľa a najdôležitejšie je pre mňa to, že som v Bayerne a môžem hrať."

Pomoc v šatni

"Všetci moji spoluhráči v šatni mi pomohli a bolo to pre mňa dôležité. Vždy som mal dobré dojmy a cítil som sa dobre v spoločnosti mojich spoluhráčov. Je to veľká česť hrať v tak veľkom klube s tak dobrými hráčmi. Som nadšený."

Barcelona

"Všetci sú názoru, že Barcelona je spolu s Bayernom jedným z najlepších klubov na svete. Je to výnimočné mužstvo a najmä pre mňa vzhľadom na Frenkieho, ktorý je mojim priateľom. Bude to výnimočný zápas. Už v Allianz Arena sme videli, že to bude silné mužstvo s jasnou filozofiou. Bude to pre nás ťažký zápas. Barcelona je klub, ktorý veľmi obdivujem."

Koncentrácia

"Myslím si, že zápas proti Barcelone nikdy nie je jednoduchý. Je to stretnutie, v ktorom sa musíme maximálne sústrediť. Chceme vyhrať."

Absencia Neuera

"Patrí bezpochyby medzi najlepších brankárov na svete a je jasné, že jeho zranenie nás ovplyvní. Ale náš rezervný brankár hrá takisto veľmi dobre."

Zápas Interu

"Nemyslel som na to. Viem, že ak Inter vyhrá, Barcelona nepostúpi do ďalšieho kola, ale myslím si, že fanúšikovia ich budú motivovať, takže musíme byť pripravení, aby sme zahrali dobre."

zdroj: L'Esportiu
foto: twitter/fcbayern

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.