Futbalový sviatok, na ktorý všetci nadšenci tohto športu netrpezlivo čakajú, sa nezadržateľne blíži. Katarský šampionát začína už 20.11. úvodným zápasom usporiadateľskej krajiny. Reprezentační tréneri preto musia v dohľadnej dobe zverejniť súpisku, s ktorou sa pobijú o trofej majstra sveta. FC Barcelona bude mať najväčšie zastúpenie v tíme Španielska, v rámci ktorého sú niektoré mená istotou, iné môžu zasa byť príjemným prekvapením. Reč je najmä o Alejandrovi Baldem.

Culés uvidia v Katare najviac hráčov Barcelony v drese La Furia Roja. Luis Enrique zverejní kompletný zoznam futbalistov 11. novembra, informuje španielsky denník La Razón. Čerešničkou na torte pre fanúšikov Barcelony môže byť účasť mladíka Baldeho, ktorý svojimi výkonmi neprestáva udivovať. V mužstve Xaviho Hernándeza si už stihol vybudovať status stabilného člena základnej zostavy a preto je namieste otázka, do akej miery sa klubové úspechy odchovanca Blaugranas pretavia aj do jeho reprezentačnej kariéry.

Barcelonský rodák už v pomyselnej hierarchii ľavých obrancov katalánskeho klubu stihol predbehnúť iných dvoch španielskych reprezentantov – Jordiho Albu a Marcosa Alonsa. Luisovi Enriquemu tak dáva veľmi dobrý dôvod na to, aby zvážil mladíkove služby v španielskom národnom výbere. Alejandro Balde dostal na klubovej úrovni od Xaviho k dispozícii doposiaľ 747 herných minút. Jordi Alba v porovnaní so svojim krajanom odohral iba okolo 500 minút. Alonso spomedzi trojice španielskych bekov zasiahol do zápasového diania najmenej, keďže si pripísal len 445 minút, informuje La Razón. 

Balde žiari, na rade je Enriqueho rozhodnutie

Istotou na post ľavého obrancu španielskej reprezentácie je kapitán Valencie José Gaya. Do boja o zvyšné miestenky do Kataru sa zapoja traja ľaví obrancovia Barcelony. Karty však môže zamiešať aj Marc Cucurella z Chelsea, prípadne Javi Galan.

Najväčšiu šancu sprevádzať Josého Gayu pri hájení farieb Španielska na katarskom šampionáte má spomedzi všetkých spomínaných práve Jordi Alba. Podľa španielskeho denníka by bola nominácia Baldeho alebo Cucurellu príjemným prekvapením. La Razón na druhej strane považuje účasť Marcosa Alonsa za takmer vylúčenú, aj vzhľadom na to, že nebol povolaný ani na posledný reprezentačný zraz.

Alejandro Balde síce musí bojovať so silnou konkurenciou, avšak stále má pred Majstrovstvami sveta 2022 k dispozícii pár zápasov, v ktorých môže nakloniť misky váh na svoju stranu a presvedčiť tak Lucha o svojich neodškriepiteľných futbalových kvalitách. Účasť na šampionáte by bola pre 19-ročného mladíka obrovskou skúsenosťou, ktorú si vzhľadom na svoje výkony na ihrisku určite zaslúži.

zdroj: larazon.es
foto: Shutterstock
    

Diskusia

2 komentáre
2022-10-26 08:22:24
Cucurella je uplne neviditelny posuvac lopt ziadny prienik, nabeh center a primerne branenie