Clément Lenglet prestúpil na Camp Nou v roku 2018. Sevilla v tom čase od Barcelony za francúzskeho stopéra zinkasovala takmer 36 miliónov eur. Obranca však v metropole Katalánska kvalitou svojich výkonov nikdy naplno nepotvrdil, že bol hodný tak vysokej prestupovej sumy. Blaugranas svoju nespokojnosť s Francúzom nakoniec pretavili do hosťovania. Lenglet aktuálne pôsobí v londýnskom Tottenhame.

Príchodom Xaviho Hernándeza na lavičku FC Barcelona sa čoraz viac schyľovalo k odchodu bývalého hráča FC Sevilla. Lenglet sa vzhľadom na prítomnosť Piquého, Arauja a Garciu v kádri dostával pod taktovkou Xaviho na trávnik len sporadicky. Počas posledného letného prestupového obdobia sa tak rozhodol vyhľadať alternatívne pôsobisko, ktoré by mu zaručilo herné minúty.

Clément Lenglet nakoniec zvolil Premier League. Pod vedením Antonia Conteho v Tottenhame Hotspur síce prežíval pomalý štart, u talianskeho trénera si však podľa všetkého postupne začína získavať potrebnú dôveru. Hosťujúci stopér si pripísal zatiaľ 8 štartov a aktuálne všetko nasvedčuje tomu, že v drese Spurs ho budeme vídať čoraz častejšie.

Hosťovanie rodáka z Beauvais v anglickej lige je naplánované do konca prebiehajúcej sezóny. Denník SPORT, odkazujúc na Fabrizia Romana, však konštatuje, že Tottenham sa môže v najbližšom lete pre Lengleta stať trvalým pôsobiskom. Kluby zatiaľ síce formálne nedospeli k vzájomnej dohode, vie sa však, koľko bude približne Barcelona za 27-ročného futbalistu požadovať. SPORT informuje o cenovke v rozmedzí 10 až 15 miliónov eur. Medzi Kataláncami a Spurs má podľa španielskych médií existovať ústna dohoda o možnom predaji hráča.

Lenglet má zmluvu s Blaugranas platnú ešte 3 nasledujúce sezóny. Príchodom Koundého a Christensena však francúzskemu stopérovi v Xaviho kádri zdá sa definitívne odzvonilo. Barcelona sa preto bude snažiť zbaviť obrancu čo najskôr – jednak kvôli jeho platu, ale aj vzhľadom na silnú konkurenciu na stopérskom poste. Podľa medializovaných informácií je najpravdepodobnejšie, že Clément Lenglet zakotví v Spurs, FC Barcelona však bude v prípade nezdaru tejto operácie zvažovať aj iné ponuky za hráča.

zdroj: football-espana.net / sport.es / Transfermarkt
foto: Shutterstock
 
   

Diskusia

2 komentáre
2022-10-26 18:57:07
ale pozrel by som si jeden zapas (priatelsky) kde by obrana bola zlozena Alonso, Garcia, Lenglet, Roberto :D
2022-10-26 20:02:49
Po tom co som pozeral zapas totenham - newcastle, po jeho vykone s Lengletom nerata ani Totenham ??