Katalánci sa lúčia s Ligou Majstrov aj v tejto sezóne už po skupinovej fáze. A okrem toho na Camp Nou prehrali rozdielom triedy s Bayernom. Čo nám tento zápas ukázal?

Najlepšie: Prístup fanúšikov

Xavi na predzápasovej konferencii povedal, že tím potrebuje podporu fanúšikov bez ohľadu na to, či bude mať Barcelona šancu postúpiť zo skupiny. Dá sa povedať, že fanúšikovia si toto vyhlásenie zobrali k srdcu a nesklamali a ich postoj si zaslúži ocenenie. Hráči Barcelony sa v žiadnom momente zápasu nemohli sťažovať na nedostatok dopingu, aj keď už bol výsledok istý, bolo jasné, že Barcelona si zahrá len Európsku ligu a hráči boli v posledných minútach totálne mimo, čo viedlo k mnohým jednoduchých stratám a nervozite. Grada d'Animació skandovala, spievala piesne, pravidelne skandovala chorály a v najhoršom momente bola pre hráčov oporou. Hráči Blaugranas si to uvedomovali a po zápase sa prišli poďakovať. Našim najlepším hráčom boli dnes nepochybne fanúšikovia, za čo im patrí veľký potlesk.

Najhoršie: Barcelona stále nie je pripravená na to, aby čelila najlepším

Barcelona má bezpochyby jeden z najtalentovanejších tímov v Európe, no hráčom stále chýbajú skúsenosti, čo sa premieta do prehier proti najlepším súperom. Tím stále nie je schopný konkurovať silným tímom a dnešný zápas je pre Barcu ďalšou bolestivou lekciou. Hráči z Mníchova opäť pripomenuli našim hráčom, koľko práce musia vynaložiť, aby poskočili o určitú úroveň. Budovanie tímu so správnou kvalitou a mentalitou bude časovo náročný proces a už v tejto sezóne budú musieť Blaugranas zrejme čeliť ďalším ťažkým súperom. Vyzerá to tak, že Európska liga bude na jar kvalitne obsadená, pretože na víťazstvo si už brúsia zuby kluby ako Atlético Madrid, Manchester United, Juventus, Ajax, Sevilla... Niekoľko zápasov môže byť pre Barcelonu opäť veľkou výzvou.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2022-10-27 00:14:49
Já si asi nevybavim nikoho kdo zahrál dobře. Bellerin a Alonso, ti se ani nedají počítat mezi posily. Kounde na to jak byl v minulých zápasech v rozehravce skvělej, tak dneska 3 chyby v prvních 15 minutách. Pedri neviditelnej, ale nedivím, když hraje 90 minut skoro kazdej zápas bez odpočinku. Kessie tak stejnej jako proti Bilbau. Busquets asi s balónem nic nepokazil, ale to jeho poziční bránění kdy rozkroci nohy a stojí na místě funguje už maximálně v La Lize. Lewa párkrát podržel dobře balón, ale De Ligt si ho hlídal celej zápas. Balde se dopředu snažil, ale v obraně pozicne hořel, spoustu náběhu nezachytil. Dembele už by se potřeboval chytit proti silnýmu týmu a ne proti Villarrealu a Bilbau. Frenkie dneska asi nejlepší.
2022-10-27 02:57:20
Pozram na sofascore: defenzivne zakroky, vyhrane suboje
Kounde 0, 1 z 8
Alonso 1, 0 z 2
Balde 0, 4 z 9
Bellerin 6, 2 z 10
Frenkie 3, 3 z 9
Busquets 1, 3 z 5
Kessie 2, 5 z 10
Dembele 5, 9 z 23
Pedri 0, 2 z 3
Lewa 2, 6 z 9
Obrana vyhrava tituly a nasi obrancovia ako keby ani nehrali.

Utok: driblingy, klucove prihravky
Dembele 1, 0
Lewa 1, 1
Pedri 1, 1
Raphinha 0, 1
Ferran 1, 0
Fati 1, 0
Utok tiez neexistoval.