Tréner Valencie Gennaro Gattuso absolvoval tlačovú konferenciu pred zajtrajším zápasom proti Barcelone. Talian nemieni meniť herný štýl svojho mužstva len preto, lebo na Mestallu zavíta katalánska Barcelona.

Zápas proti Xavimu

"Zo stretnutia s Xavim mám veľkú radosť. Dlhé roky on hral a ja som veľa behal, pretože Barcelona bola skvelý tím a keď ste proti nej hrali, bolo ťažké získať loptu. Robili sme dva úplne iné športy. Je skvelý tréner a čaká ho výborná kariéra. Mám pred ním veľký rešpekt. Má skvelú a výnimočnú ideu. Má rád taký futbal ako ja. Stretnutie s ním bude potešením a cťou."

Absencie

"Comert sa cíti dobre. Máme problémy v strede poľa, ale nie v defenzíve, prišli sme len o Diakhabyho. Nájdeme riešenie, aby sme začali zápas s dvomi alebo tromi hráčmi v strede poľa. Nico a Yunus nemôžu hrať, ale nie sú zranení."

Foulquier v zálohe

"Uvidíme, neviem, či bude hrať. Dnes sme pracovali na tom, ako hrať proti Barcelone, uvidíme, či bude môcť nastúpiť v strede či na kraji obrany. Závisí to od určitých momentov v zápase, od toho, či budeme pri lopte."

Odvaha vs konzervatívny prístup

"Mám rád, ak moje mužstvá hrájú určitým štýlom. Je prirodzené, že berieme do úvahy to, ako hrá Barcelona, rešpektujeme ju, ale môj štýl sa nezmení."

Bude Barcelona nebezpečnejšia po vypadnutí z Ligy Majstrov?

"Neviem, radšej budem hovoriť o mojom tíme. Barcelona hrá v La Lige úžasný futbal, inkasuje len málo gólov a veľa ich strieľa. V Európe je to iné. Barcelona má množstvo hráčov so skvelými schopnosťami."

Neskúsené mužstvo

"Musíme prestať hovoriť o skúsenostiach. Aj Barcelona má mladých hráčov. Nemám rád túto výhovorku. Musíme hovoriť o tom, čo sa deje, čo robíme."

Strach pred stretom s Barcelonou

"Všetky zápasy vzbudzujú strach. V španielskej lige sa nehrá ľahko proti žiadnemu tímu. Všetci si myslia, že Barcelona s ľahkosťou vyhrá. Je potrebné rešpektovať súpera, ale začíname od 0:0 a jedenásti na jedenástich."

Góly Lewandowskeho v La Lige

"Problém je v tom, že Barcelona to nie je len Lewandowski. Má veľa hráčov, ktorí môžu streliť gól a hrajú úžasne."

Príprava

"Nemusím hovoriť veľa, ak sa hrajú zápasy tohto typu. Sama história hovorí veľa o hráčoch Barcelony. Na takéto zápasy sa pripravuje veľmi ľahko. Ťažšie je pripraviť sa na zápas proti Elche, než proti Barcelone."

zdroj: as.com marca.com mundodeportivo.es
foto: twitter/valencia

Diskusia

2 komentáre
2022-10-28 18:42:13
tento zapas vyhrame bez problemov
2022-10-28 19:52:14
No když začneme běhat tak určitě