Katalánci zvládli aj 12. kolo španielskej ligy, keď nad Valenciou na Mestalle vyhrali 1:0. Xavi hodnotil tento zápas na tlačovej konferencii.

Ako hodnotíš stretnutie?

"Myslím si, že sme ho kontrolovali, museli sme urobiť rozdiel. Mali sme ťažký týždeň a to nás trochu ovplyvnilo. Valencia dobre bránila, agresívne. Bol to intenzívny zápas. Získali sme 3 body, ale naďalej môžeme zlepšovať našu hru a tiež prijímanie rozhodnutí v blízkosti šestnástky súpera."

[Marta Ramon, RAC1] Čo si si pomyslel pri góle Lewandowskeho?

"Pomyslel som si, že nám môžu anulovať gól kvôli ofsajdu, vzhľadom na to, čo sa stalo v predchádzajúcich zápasoch. Dnešný výsledok je pozitívny, ale musíme sa naučiť určité veci. Musíme sa naučiť prijímať lepšie rozhodnutia v pokutovom území. Myslím si, že dnes sme si zaslúžili vyhrať. Je to proces. V posledných 11 mesiacoch sme sa veľmi zlepšili. Myslím si, že sme na dobrej ceste a po dnešnej výhre sme všetci veľmi šťastní. Stále však musíme zlepšovať našu hru a predovšetkým rozhodnutia na ihrisku."

[Adria Albets, Cadena SER] Éric García a Jules Koundé nedohrali zápas kvôli zraneniam. Môžeš potvrdiť, že sú v poriadku? Čo sa stalo s Piquém, že sa nepripravoval na striedanie?

"Pokiaľ ide o Piquého, pripravoval sa na striedanie, upravoval si chrániče sa štulpne, to je všetko. Nerozcvičoval sa, pretože išlo o náhlu situáciu. Éric a Julés mi povedali, že to nie je nič vážne. To si myslia hráči, ale počkáme do zajtra."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Myslíš si, že v tíme je viera?

"Áno, tím má vieru, vôľu víťaziť, má odvahu a verí až do konca. Z hráčov mám radosť. Trénujú veľmi dobre, získavajú na sile. V poslednom čase sa stalo veľa negatívnych vecí. Myslím si, že to trochu zmenilo dynamiku."

[Helena Condis, Cadena COPE] Po zápase si hovoril s Laportom. Čo ti povedal?

"Povedal, že sú to tri dôležité body. Že je veľmi šťastný. Je to dôležité víťazstvo. Myslím si, že nás trochu ovplyvnila záležitosť s vypadnutím z Ligy Majstrov. V okolí pokutového územia sme si mohli všimnúť neistotu a preto sme nevedeli streliť gól, ale myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať."

[Alejandro Segura, Radio Marca]  Alejandro Balde začal zápas na pravej strane obrany, Jordi Alba na ľavej. Ako vysvetlíš ten rozdiel v počte strávených minút na ihrisku v prípade tak dôležitého hráča ako Jordi Alba?

"Keď Jordi hrá, prezentuje veľmi vysokú úroveň. Rovnaké to bolo aj dnes. Nedávno odohral aj zápas proti Villarrealu na Camp Nou. Je pre náš veľmi dôležitým hráčom. Je jedným z kapitánov. Je príkladom bez ohľadu na to, či hrá alebo nie. Na tlačovkách som to hovoril neraz. Je veľmi angažovaný, rovnako aj Piqué, ktorý hrá menej ako Jordi. Pre nás je veľmi dôležité, že kapitáni sú angažovaní. Pre tím to znamená veľa."

[Francesc Latorre, TV3] Vždy hovoríš, že je stále čo zlepšiť. A čo rohové kopy? Zdá sa, že keď ich zahrávajú súperi, robí vám to veľké problémy.

"Je to pravda, ale je to ťažké. Súhlasím, že toto je aspekt, ktorý musíme zlepšiť a pracujeme na tom. Hľadáme silné body a máme rôzne alternatívy, no nie je to jednoduché."

[Germán Muñoz, Nostre Sport] Mohla by výhra nad Valenciou po vypadnutí z Ligy Majstrov poskytnúť tebe aj hráčov pocit úľavy?

"Cítim radosť, som šťastný a myslím si, že sme si to zaslúžili. Musíme oslavovať každé víťazstvo. Sme veľký klub, musíme vyhrávať trofeje a cítime tlak, ale som pokojný. Pracujeme po celý čas. Dokonca aj keby sme dnes remizovali, naďalej by sme pracovali v rovnakom režime, aby sme nakoniec dosiahli očakávané výsledky."

[Jordi Blanco, ESPN] V blízkosti pokutového územia vám chýbala rozhodnosť...

"Očividne. Snažili sme sa streliť gól už v prvom polčase, ale na druhý polčas sme potom nestúpili nervózne. Konečný výsledok je však veľmi dôležitý."

[Tuttosport] Ako hodnotíš Valenciu Gattusa?

"Očakávali sme Valenciu, ktorú sme analyzovali, ktorá bude presovať celých 90 minút, ale tak to nebolo. Dobre bránila a Valencia hrala vždy intenzívne a agresívne. Gattuso odovzdáva svoju ideu hráčom a vôbec ma to neprekvapuje vzhľadom na to, akým bol hráčom."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-10-30 09:54:53
Xavi, ty ale splietas, hra uboha, progres pomaly, slabsie muzstva este ako tak porazime no pri silnejsich nemame sancu, stale tie iste vyhovorky, hodnotenia, podla mna nam usiel vlak miderneho futbalu a nic sa s tym nerobi, teda posily za miliony no efekt ziaden, akurat katastrofalna financna situacia, hnev a sklamanie fanusikov, doslova upadok, to naozaj toto je ta cesta ktorou chce Barcelona ist?
2022-10-30 12:05:00
Čisto diplomatické odpovede...V skutočnosti naša hra bola opäť tragická. Zázrak, že sme vôbec vyhrali. Ale takéto body sa počítajú