Katalánci počas uplynulého víkendu zaznamenali 10. víťazstvo v La Lige v tejto sezóne. V Lige Majstrov sa Barcelone vôbec nedarilo, ale v Primera Division sa situácia vyvíja úplne inak. Blaugranas zaznamenali najlepší štart do La Ligy za posledných 5 rokov.

Hoci výkony FC Barcelona v niektorých zápasoch neboli uspokojivé, na výsledky sa nikto nemohol sťažovať. Barcelona získala 31 bodov z 36 možných a za Realom Madrid zaostáva už len o 1 bod, nakoľko Los Blancos včera nedokázali poraziť Gironu na Santiago Bernabéu. Katalánci v tejto sezóne 10 zápasov vyhrali, hneď prvý proti Rayo remizovali a jedinú prehru zaznamenali v El Clásicu.

Aj napriek tomu, že Barcelona hrá najlepšiu ligovú sezónu za posledných 5 rokov, na mužstvo sa valí slušná dávka kritiky. Platí však, že Katalánci nezažili lepší štart do sezóny od éry Ernesta Valverdeho. Barcelona získala v sezóne 2017/2018 až 34 bodov, keď vyhrala 11 zápasov a remizovala len v jednom prípade proti Atléticu Madrid v 8. kole. Blaugranas vtedy titul nakoniec aj vyhrali. Prehrali len jeden zápas, ten posledný ligový na pôde Levante, keď už bolo jasné, že titul majú v hrsti.

Štatistiky zo začiatku tejto sezóny v porovnaní s tou predchádzajúcou sú priepastné. Barcelona v uplynulej sezóne získala na začiatku len 17 bodov v 12. zápasoch. Zverenci Ronalda Koemana dokázali vyhrať len 4 zápasy, v 5 prípadoch remizovali a až 3-krát prehrali. Holanďan bol nakoniec odvolaný po 11. kole a dočasným trénerom sa stal Sergi Barjuán, ktorý na tejto pozícii zotrval 10 dní.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-10-31 07:39:08
a stejně se najdou tací, kteří budou psát, že u Xaviho není vidět zlepšení...
2022-10-31 07:50:02
Prekonal ho iba Valverde :D