Z hráčov FC Barcelona sa na dnešnej tlačovej konferencii pred zápasom proti Viktorii Plzeň objavil Héctor Bellerín, ktorý odpovedal na otázky novinárov.

[Joan Maria Pou, RAC1] Z Ligy Majstrov vypadnete, no je zajtrajší zápas nejakým spôsobom dôležitý? Čo si myslíš o tomto stretnutí, v čom vám môže poslúžiť?

"Pre mňa je to dôležitý zápas, najmä v kontexte udržania pozitívnej dynamiky, ktorú máme. Sme Barcelona a chceme vyhrať každý zápas. Musíme sa sústrediť na pozitíva."

[Laura Brugués, TV3] Je zápas proti Viktorii pre teba šancou?

"Každý z nás chce využívať svoje šance. O tom, kto bude hrať, však v konečnom dôsledku rozhodne tréner. My, hráči, dávame na ihrisku vždy maximum."

[Bernat Soler, Catalunya Ràdio] Ako zatiaľ prebieha tvoj návrat do Barcelony? Predstavoval si si to takto? Chcel by som vedieť, ako hodnotíš túto skúsenosť.

"Úprimne, som veľmi šťastný. Je ťažké sa sem vrátiť v takomto momente kariéry. Predtým som bol dlho zranený, ale rýchlo som sa adaptoval. Snažím sa rozvíjať, ale som spokojný s tým, čo som doteraz urobil. V šatni sa cítim ako súčasť tímu. Som nadšený, máme veľký potenciál. Teším sa z každej chvíle, ktorú som tu strávil."

[Germán García, Radio Nacional] Aká je atmosféra v šatni? Vypadli ste z Ligy Majstrov, no v La Lige sa vám darí celkom dobre.

"Sme sklamaní. Cítime, že v mnohých situáciách sme si zaslúžili viac, najmä v skupinovej fáze Ligy Majstrov. Sme si vedomí nášho potenciálu a schopnosti jednotlivých hráčov, ukazujeme to v lige a naďalej musíme hrať týmto spôsobom. Nemôžeme sa sústrediť na to, čo sa už stalo. Naďalej hráme v štyroch súťažiach, v ktorých chceme súperiť."

[Gabriel Sanz, Mundo Deportivo] Ako vysvetlíš, že v lige ste inkasovali tak málo gólov, ale v Lige Majstrov až 10?

"Vo futbale nič nie je čiernobiele. Každý zápas je iný a všetko sa veľmi rýchlo mení. Myslím si, že mužstvo hrá v defenzíve dobre. Nedávno sme hrali proti ťažkým súperom. Chceme hrať svojim štýlom, ale o to isté sa snažia aj súperi. Futbal je koniec koncov hra chýb. V lige musíme pokračovať v tom, čo sme robili doteraz."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Myslíš si, že si doteraz odohral dostatočný počet minút? Zmluvu si podpísal na jednu sezónu, predpokladám, že tu chceš zostať dlhšie. Je pre teba každý zápas akýmsi testom?

"V živote nikdy neviete, čo sa stane. Snažím si to užívať a sústrediť sa, viem, čo môžem tímu ponúknuť. Je pravda, že každý zápas je ako skúška, no snažím sa užívať si hru s týmito úžasnými hráčmi, ktorých máme. Vážim si čas, ktorý tu trávim."

[German Bona, Sport] Myslíš si, že ľudia boli voči tebe po zápase proti Bayernu neféroví?

"Som niekto, kto neprikladá priveľkú váhu názorom iných. Pre mňa je najdôležitejšia práca, ktorú odvádzam pre tím. Nevenujem pozornosť špekuláciám. Už dlho som nehral pravidelne, nastúpil som v niekoľkých zápasoch. Som profesionál, ale potrebujem trochu času, aby som sa vrátil na svoju najvyššiu úroveň. Jedinú výraznejšiu spätnú väzbu dostávam od trénerského štábu."

[Helena Condis, Cadena COPE] Myslíš si, že Liga Majstrov bola pre Barcelonu trochu krutá?

"Myslím si, že bolo niekoľko momentov, v ktorých sa s nami zaobchádzalo nespravodlivo. Uvedomujeme si, že počas zápasu sa môže stať veľa vecí, musíme byť aj sebakritickí a niesť zodpovednosť. Verím však, že každý videl, že tam bolo niekoľko kontroverzných momentov."

[Adrià Albets, Cadena SER] V Anglicku si hral dlhé roky, v Arsenale ťa trénoval napríklad aj Arsene Wenger, ktorý tam trénoval niekoľko sezón bez ohľadu na výsledky. Myslíš si, že v Barcelone je príliš málo trpezlivosti s trénermi?

"Myslím si, že vo futbale je príliš málo trpezlivosti. Ľudia očakávajú okamžité výsledky. Rozvíjanie sa je proces, pozrime sa na trénerov ako Arteta v Arsenale, Klopp v Liverpoole či Guardiola v City. Tieto tímy hrajú v súčasnosti na veľmi vysokej úrovni. Na zlepšenie mnohých vecí je potrebný čas. Musíte veriť v úspech dlhodobého projektu. Ani Rím nebol postavený za deň."

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2022-10-31 20:23:06
S tím Kloppem a Artetou má pravdu. Kloppovi to trvalo 4 roky, než s liverpoolem vyhrál trofej. A stejně měl celou dobu podporu vedení i fanoušků, protože byl vidět progres týmu.
2022-10-31 20:40:56
Ja by som ho ešte nezatratoval