Tréner FC Barcelona zhodnotil výhru svojho tímu nad Viktoriou Plzeň na pozápasovej tlačovej konferencii, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

Kessíe si po prvýkrát zahral na poste defenzívneho záložníka. Myslíš si, že by na tejto pozícii mohol hrávať častejšie? Ako hodnotíš minúty, ktoré odohral Marc Casadó? Má šancu častejšie hrávať v prvom tíme?

"Áno, Frank je jednou z možností, škoda jeho zranenia, pretože odohral dobrý zápas. Hra s ním je priamočiarejšia, dnes bojoval aj vo vzduchu s Chorym, ale zahral dobre. V útoku sme hrali dobre, ale v obrane sme trochu trpeli. Pokiaľ ide o Casada - je to hráč, ktorý sa mi pozdáva, dobre súperí. Môže hrať na kraji obrany, aj v strede, dokonca v zálohe. Dokáže vyhrávať súboje, je dobrý na lopte, má víťaznú mentalitu. Páči sa mi jeho hra."

RAC1] Čo sa ti v dnešnom zápase páčilo a čo nie?

"Páčila sa mi naša hra v útoku, nestrácali sme veľa lôpt, dobre sme útočili do voľného priestoru. Ale v obrane sme na druhej strane trpeli, nebránili sme veľmi dobre pri centroch, centrálni záložníci nepomáhali adekvátnym spôsobom. Cieľom bolo víťazstvo, ale aj dobrá hra. Na lopte sme boli dobrí, ale bez lopty sa môžeme zlepšiť."

[Cadena COPE] Bol zverejnený predbežný zoznam hráčov na šampionát, ktorých chce Luis Enrique povolať. Je na ňom veľa hráčov Barcelony, dokonca Gerard Piqué.

"Boli sme informovaní o tom, že takýto zoznam existuje, ale nie o tom, že tam je aj Piqué. Nie som tréner reprezentácie, veľmi rešpektujem prácu Luisa Enriqueho a federácie. Viac k tomu nemôžem povedať."

[Cadena SER] Na začiatku sezóny si povedal, že máš skvelý káder a že môžete bojovať o Ligu Majstrov. Myslíš si, že teraz ste favoritom na triumf v Európskej lige?

"Chápem, prečo to ľudia hovoria. Sme povinní súťažiť a dostať sa čo najďalej, cieľom je víťazstvo v tejto súťaži. Napriek tomu je to komplikovaná súťaž, čo sme videli aj v uplynulej sezóne. Európska liga bude silná, je tam veľa dobrých tímov. Je to pre nás výzva."

[TV3] Ako hodnotíš Pabla Torreho a ako sa cíti Franck Kessíe?

"Kessíe ma poranené stehno. Pablo mal len kŕče. Bol to náročný zápas kvôli tomu, že Viktoria bránila jeden na jedného. Veľmi dôležité bolo útočiť do priestoru. Aj napriek tomu, že dnešný zápas bol náročný, Pablo podal dobrý výkon."

[Radio Nacional] Si spokojný s dnešným výkonom? Bolo tvoje očakávania naplnené?

"Ako som už povedal - zahrali sme dobre s loptou na nohe a útočili sme do priestoru, hra bola veľmi priamočiara. Trochu sme trpeli v obrane, nepodarilo sa nám vyhnúť niekoľkým zbytočným faulom."

[otázka z ČR] Dokázala vás Viktoria niečím prekvapiť?

"Neprekvapila nás, ale dobre útočila. Hrala na dlhé lopty a Chory je dobrý vo vyhrávaní dlhých lôpt. Dobre využívala štandardné situácie a my sme urobili niekoľko chýb."

zdroj: BarçaTV
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

16 komentáre
2022-11-02 07:08:00
Bude to hodne tezky vyhrat EL, ale ne nemozny. Repre Spanelska je slaba, LE jako trener repre na me nepusobi dobre, spatny vyber hracu, naivni taktika, kvalifikace byla otresna. Aspon budou mit hraci FCB vic volna. Vcerejsi zapas FCB celkove zvladla moc dobre, vysledek stejny, jako kdyz hral s Plzni BAY. Herne obcas zbytecny chyby, ale celkove dobry vykon proti nabuzenemu a odhodlanemu souperi v zapase, kde uz vysledkove o nic neslo.
2022-11-02 07:15:59
Cas od casu som pri tom fotbale zaspaval, cas od casu som to jednoducho prepol pretoze sa na to uz nedalo pozerat, pri troche stastia mohla ustedrit priemerna plzen barcelone tak potrebnu facku v podobe remizy alebo dokonca vyhry