Zápas proti Viktorii Plzeň sa niesol aj v znamení debutu Iñakiho Peñu a Marca Casada. Obaja odchovanci po zápase poskytli rozhovor pre klubové médiá.

Iñaki Peña si na premiéru v drese Blaugranas musel počkať poriadne dlho, keďže v prvom tíme trénuje od sezóny 2018/2019. "Je to debut v klube mojich snov a česť. Cítim sa šťastný kvôli úsiliu, ktoré sa vynaložil od detstva, aby som sa sem dostal. Zvonku sa zdalo, že Viktoria môže byť ľahkým súperom, ale vedeli sme, že nám skomplikuje život dlhými loptami a veľmi silným presingom, a tak to aj bolo," uviedol 23-ročný gólman, ktorý musel niekoľkokrát zasahovať a aj sa mu podarilo zachrániť mužstvo pred inkasovaním ďalšieho gólu. Peña sa ako zvyčajne vyznamenal dobrou hrou nohami, pretože až 32 z 34 prihrávok našlo svojho adresáta. So svojimi výkonom môže byť spokojný.

Náhradný brankár porozprával aj o svojej spolupráci s Ter Stegenom: "Ter Stegen je pre mňa referenčný bod a jedným z najlepších brankárov na svete. Trénujem s ním 4 či 5 rokov a učím sa od neho."

"Musíme súťažiť a vyhrať všetky súťaže, ktoré nám zostávajú. Pôjdeme si po Európsku ligu a La Ligu, po všetky štyri súťaže, ktoré máme. Teraz musíme dobre ukončiť zostávajúce dva zápasy pred šampionátom a potom sa uvidí," dodal Peña.

Ďalším debutantom bol Marc Casadó, ktorý bol už neraz náhradníkom na lavičke, ale doteraz sa mu nepodarilo dostať na ihrisko v oficiálnom zápase. Včera sa na trávnik dostal v 67. minúte na miesto zraneného Francka Kessíeho. Casadó prihral presne 26-krát z 29 pokusov, vyhral 2 z 3 súbojov, získal pre mužstvo 2 lopty a v jednom prípade zblokoval strelu Viktorie.

"Debut je detský sen, ktorý sa stal skutočnosťou a navyše sme vyhrali, hoci to nebolo jednoduché. Cítil som sa komfortne, pretože Xavi mi dôveroval. Povedal mi, aby som bol intenzívny v defenzíve a sústredil sa na to, čo musím urobiť. V detstve som sledoval jeho hru a teraz sledujem Busquetsa, ktorý hrá na tejto pozícii a je skvelým hráčom. Dúfam, že sa od neho budem môcť učiť," povedal Casadó.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.