Včera večer sa dohrali posledné zápasy skupinovej fázy Európskej ligy. Spoznali sme všetky kluby, ktoré postúpia do 16/finále a osemfinále. Ako je známe, Barcelone sa nepodarilo postúpiť zo skupiny Ligy Majstrov, takže na jar si zahrá práve v Európskej lige.

Po zápasoch 6. kola skupinovej fázy Barcelona pozná možných súperov v 16/finále tejto súťaže. Katalánci môžu natrafiť na kluby, ktoré vo svojej skupine Európskej ligy skončili na druhom mieste. Medzi nimi sa nachádzajú 3 kluby z Francúzska a po jednom zástupcovi z Holandska, Talianska, Nemecka, Anglicka a Dánska.

Víťazi skupín automaticky postúpili do 8 finále. Ide o Arsenal, Fenerbahçe, Real Betis, Union Saint-Gilloise, Real Sociedad, Feyenoord, SC Freiburg, Ferencvároš. Barcelona patrí medzi kluby, ktoré musia odohrať 16/finále. Katalánci sa v žrebe vyhnú Seville, pretože kluby pochádzajú z rovnakej federácie. Žreb 16/finálových dvojíc je na programe v pondelok 7. novembra o 13:00 v Nyone.

Tieto stretnutia nám určia 8 postupujúcich klubov do osemfinále. Barcelona svoje prvé zápasy odohrá 16. a 23. februára 2023. Barcelona, podobne ako ďalšie vypadávajúce kluby z Ligy Majstrov, svoj prvý zápas odohrá v domácom prostredí a odvetu na ihrisku súpera.

Možní súperi Blaugranas v 16/finále Európskej ligy

PSV Einhoven
Stade Rennes
AS Rím
Union Berlín
Manchester United
Midtjylland
Nantes
AS Monako

zdroj: uefa.com
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2022-11-04 07:37:12
Jelikož všichni známe jak nám los jde, tak je myslím jistota ten Manchester :D
2022-11-04 09:11:06
United nebo Mourkův houževnatý ŘÍM, který nam nebude sedět jako Inter....