Včerajší zápas medzi Osasunou a Barcelonou priniesol aj nepeknú udalosť mimo trávnika ešte pred samotným výkopom. Hlavnú úlohu zohrali ultras FC Barcelona.

Skupina ultras FC Barcelona totiž pred zápasom proti Osasune zaútočila na priaznivcov Osasuny. Útočníci sa maskovali kapucňami a útočili bejzbalovými palicami a nožmi. Okrem hmotných škôd zranili troch mladých ľudí.

FC Barcelona tento incident potvrdila a zareagovala aj prostredníctvom oficiálneho vyhlásenia:

"FC Barcelona ľutuje a odsudzuje vandalské činy spáchané ultras v Pamplone dnes popoludní. Prezident Joan Laporta kontaktoval prezidenta Osasuny Luisa Sabalzu, aby tímu Navarry vyjadril svoj odpor voči tomu, čo sa stalo medzi radikálnymi fanúšikmi.

FC Barcelona kategoricky odmieta všetky akty násilia na futbalových štadiónoch aj mimo nich a opätovne potvrdzuje svoj záväzok bojovať proti všetkým formám násilia súvisiaceho so svetom športu. Okrem toho je klub k dispozícii bezpečnostným zložkám a všetkým zainteresovaným stranám, aby skoncovali so skupinami, ktoré toto násilie systematicky praktizujú."

zdroj: fcbarcelona.com  partidazocope
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2022-11-09 08:47:29
To jsem si myslel ,že takoví "fanoušci" Barcelony nejsou .Dvakrát jsem byl na zápase osobně a co mě uchvátilo ,jak spořádaně jde 87 000 diváků ze stadionu ,jako kdyby se šlo z divadlo . Ten klid a pohoda po celou dobu.
2022-11-09 08:57:09
Banda dutých hláv, čo na to povedať.