Lionel Messi vyhlásil, že prístup, ktorý použil Pep Guardiola v Barcelone, narobil futbalu veľké škody. Argentínsky útočník odohral pod vedením Guardiolu v Barcelone svoje najlepšie futbalové obdobie. PepTeam je vo všeobecnosti považovaný za jeden z najlepších tímov v histórii futbalu.

Messi si v rozhovore pre Movistar zaspomínal na časy v Barcelone, kedy hrával po vedením Pepa Guardiolu a neskôr aj pod vedením Luisa Enriqueho: "Guardiola futbalu veľmi uškodil, pretože všetko, čo sme robili, sa zdalo veľmi jednoduché a každý ho chcel kopírovať," podčiarkol Leo. "Po tomto období som stretol množstvo mužstiev, ktoré sa snažili hrať na spôsob Guardiolu a potom si uvedomíte, čo ste dokázali. Pep má v sebe niečo výnimočné, ako pripravovať zápasy, ako ich vníma, ako ich analyzovať a komunikovať," povedal.

Názor na Luisa Enriqueho

Argentínec si zaspomínal aj na Luisa Enriqueho. S týmto trénerom mal v Barcelone spočiatku problémy, ale nakoniec sa všetko vyriešilo a obaja majú medzi sebou veľmi dobré vzťahy. "Vracal som sa z Argentíny po prázdninách a hrali sme 2. či 3. januára, nepamätám si to celkom dobre, ale nakoniec som sedel na lavičke," povedal.

"Mali sme spor, ktorý trval nejakú chvíľku, ale potom medzi nami panoval fantastický vzťah až do posledného dňa. Keď sa rozhodol odísť, povedal som mu, aby zostal, aby neodchádzal, že medzi nami je to v pohode," dodal.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-11-15 10:17:07
Pre mňa je tiež Pep najlepší tréner za posledných možno 15 rokov ak nie viac. Som extrémne vďačný za to, že som mohol byť svedkom doteraz tej najlepšej Barcelony v histórii. Bola radosť sledovať Barcu v rokoch 2008 - 2012. Neviem či sa to niekedy zopakuje.
2022-11-16 13:58:04
Ano Messi si predlzil dovolenku- akoze si vyvrtol clenok a prisiel o tyzden neskor- ktoreho trenera by to nenasr....