Súťažný výbor La Ligy suspendoval Roberta Lewandowskeho na 3 ligové zápasy. Gerard Piqué dostal stopku na 4 ligové zápasy. A to kvôli vylúčeniu zo zápasu proti Osasune.

Najhorší scenár pre FC Barcelona sa naplnil. Útočník FC Barcelona Robert Lewandowski bol po dnešnom zasadnutí Súťažného výboru La Ligy suspendovaný na 3 ligové zápasy. V zápase proti Osasune bol vylúčený v 30. minúte.

Prečo dostal Poliak 3 zápasy? Je to súhrn toho, že v zápase bol napomenutý dvakrát v zmysle čl. 120 súťažného poriadku a dva zápasy dostal za "neúctivý prístup alebo nedostatok rešpektu voči rozhodcom, funkcionárom a športovým orgánom." Ide o čl. 120.

Lewandowski teda vynechá zápasy 15., 16. a 17. kola La Ligy s Espanyolom na Camp Nou, s Atléticom na Metropolitano a s Getafe na Camp Nou. Medzitým, 12. januára 2023, sa v Rijáde odohrá semifinálový zápas Španielskeho superpohára medzi FC Barcelona a Realom Betis, v ktorom bude môcť 34-ročný hráč nastúpiť, ako aj v potenciálnom finále.

Gerard Piqué bol na druhej strane suspendovaný na 4 zápasy za "urážku, slovné napadnutie a urážlivý postoj (čl. 99)." Piqué však ukončil aktívnu futbalovú kariéru. Cadena SER dodáva, že Barcelona sa v najbližších dňoch odvolá voči rozhodnutiu Súťažného výboru.

zdroj: RFEF
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
marko31 Admin
2022-11-16 14:08:09
Snad sa raz dočkáme aj toho, ze za svoje výkony budu trestani samotni rozhodcovia. Nic proti, je to náročná práca a nie je co závidieť, no co niekedy dovadzaju je extrem.
2022-11-16 14:08:26
Dúfam, že Barcelona sa neodvolá voči stopke Piquého ? btw, lewa bude chýbať najmä proti kopacom z Madridu