El Jefecito hrával za Barcelonu v rokoch 2010-2018. V súčasnosti pôsobí ako ambasádor FIFA pre Majstrovstvá sveta v Katare a poskytol krátky rozhovor pre Gerarda Romera. Argentínec zhodnotil pôsobenie Xaviho na Camp Nou či Luisa Enriqueho v reprezentácii. Priznal, že Barcelona mu chýba.

Aké máš dojmy z tohto šampionátu?

"Myslím si, že to bude pekný šampionát. Šancu na víťazstvo má veľa tímov a medzi nimi je samozrejme aj Argentína. Uvidíme, čo sa stane, ale je cítiť veľké nadšenie, tiež vieru."

Je Leo Messi práve v kľúčovom momente, aby Argentína pozdvihla trofej nad hlavu?

"Ako Leovi, tak aj mužstvu sa podarilo vypracovať dobrú vyrovnanosť výkonov. Vďaka tomu sme samozrejme nadšení a máme veľkú vieru v tento tím."

A čo si myslíš o Luchovi, Španielsku a Luchovi ako streamerovi?

"Lucho je skvelý! A najlepší! Španielsko má mladé mužstvo, ako každý vie, že má najlepšieho trénera, akého môžete nájsť. Už predviedli, čo dokážu, dostali sa do finálovej fázy Ligy Národov a tiež na EURE. Myslím si, že Španielsko so svojim štýlom, spôsobom a skvelým trénerom bude bojovať."

Čo si myslíš o forme Barcelony?

"V Lige Majstrov nedosiahla výsledky, ktoré sme chceli, ale mužstvo má skvelú vyrovnanosť v La Lige. Myslím si, že pre Barcelonu to bude dôležitý boj o ligový titul. O Xavim a jeho schopnostiach vôbec nepochybujem. Vždy bol veľmi inteligentným človekom. Je to kamarát a prajem mu len to najlepšie. Barcelona je v procese transformácie, prestavby, a to si vyžaduje čas."

Kedy ťa opäť uvidíme v Barcelone...?

"Snáď, snáď... uvidíme! Aby som bol úprimný, Barcelona môže človeku veľmi chýbať, takže vás všetkých srdečne pozdravujem!"

zdroj: Jijantes
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
Marian Premium
2022-11-22 10:16:19
Šéfko, vo všetkom máš pravdu.
2022-11-22 12:48:38
No, dnes zatial od Lea obrovska bieda. Druhy polcas len chodi. Strasne sklamanie.