Tréner reprezentácie Španielska sa zúčastnil tlačovej konferencie pred zajtrajším zápasom proti Kostarike. Lucho priznal, že musí byť lídrom tímu ako jeho tréner a vysvetlil, prečo sa rozhodol poslať domov Josého Gayu.

Mladé mužstvo

"Myslím si, že je to niečo pozitívne, pretože mladí vnášajú do tímu množstvo energie. Štáb a veteráni zasa poskytujú tímu potrebné skúsenosti. Myslím si, že odohráme dobrý turnaj."

Rodri

"Máme veľa hráčov, ktorí môžu hrať na dvoch alebo troch postoch, čo je zárukou kvality. Rodri a Hugo môžu hrať ako v strede zálohy, tak aj v strede obrany. Nevylučujem, že ich budem používať na rôznych postoch."

Úloha trénera

"Lídrom každej reprezentácie by mal byť tréner. On prijíma rozhodnutia. Samozrejme, že som lídrom reprezentácie. Ja rozhodujem, kto bude hrať, kto bude povolaný... Ale tento líder dodáva aj silu hráčom, pretože oni sú na ihrisku v ťažkých situáciách. Som nadšený, že tu môžem byť ako tréner na prvých Majstrovstvách sveta."

Kondícia

"Morata a Carvajal sa cítia dobre. Lekári mi povedali, že budú pripravení hrať. Rovnako Guillamón. Hrať budú môcť všetci."

Gaya

"Vždy sa to deje v Španielsku, ale aj v iných krajinách. Rozhodnutia sa vždy hodnotia. Bolo to zranenie, ktoré ho vylúčilo z hry na 10-15 dní a nemohol byť hrať v prvých zápasoch. Robím to najlepšie pre krajinu. Predstavte si, ak by som počúvol fanúšikov Valencie, alebo to, čo chcel Gaya, čo je normálne, a potom by sa zranil Jordi Alba. Nemám ľavého obrancu do hry. Predstavte si, čo by ste mi povedali. Najlepším rozhodnutím pre tím bolo povolanie iného hráča a mať dvoch ľavých obrancov plne pripravených hrať. Pozícia ľavého obrancu je jediná, na ktorú nemôžem čakať. Ak by to bolo iná pozícia, Gaya by zostal v kádri. V duchu s ním súcitím, pretože je to skvelý človek, ktorý mal smolu. Sám si vyvrtol členok pri strieľanom centri. Som si istý, že si z toho v budúcnosti odnesie niečo pozitívne."

Prvý zápas

"Pristupujem k tomu pozitívne. Je to výnimočný turnaj. Myslím si, že taký krátky zraz má svoje výhody. Sme spolu 9 dní a myslím si, že je to pozitívne. Keď zraz trvá 2-3 týždne, nahromadí sa priveľa energie."

zdroj: SeFutbol
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.