Záložník FC Barcelona sa v posledných dňoch opäť objavil na titulkoch novín vďaka rozhovoru pre holandský De Telegraaf, v ktorom obvinil vedenie Barcelony z toho, že médiám poskytlo detaily jeho kontraktu.

Počas leta unikli do tlače informácie o zmluve 25-ročného záložníka. Postupne vysvitlo, že klub mal záujem predať Frenkieho de Jonga a vedenie tlačilo na hráča, aby odišiel. Frenkie sa v každom prípade nedal. S odstupom času sa dozvedáme stále viac. De Jong pre De Telegraaf povedal: "Určitý denník zverejnil informácie o mojej zmluve. Nepozrel som si to poriadne, ale bola tam len jedna strana, ktorú som mal v zmluve. Muselo to však uniknúť z klubu a vy si pomyslíte: to nie je potrebné. Zrazu sa objavilo pobúrenie či je moja zmluva platná, pretože predchádzajúci prezident ju vraj už nemohol predĺžiť. Iritovalo ma, že to klub urobil, ale nemám na to vplyv."

Médiá v každom prípade tvrdia, že vedenie FC Barcelona tieto vyhlásenia zo strany hráča nevníma najlepšie, práve naopak. Na druhej strane však predstavitelia klubu neplánujú hráča potrestať. Novinári ďalej uvádzajú, že vzťahy medzi klubom a záložníkom nie sú práve najlepšie, no De Jong neplánuje z klubu odísť ani po tejto sezóne.

Pri pohľade na finančné problémy sa Barcelona snažila a aj bude musieť snažiť hľadať spôsoby ako znížiť enormné výdavky na platy. Španielske médiá uviedli, že Barcelona sa vzhľadom na neochotu De Jonga odísť z Camp Nou, pokúsi s hráčom vyjednať aspoň zníženie platu. Či sa to podarí, nevedno, ale faktom je, že Frenkie sa od začiatku tejto sezóny postupne prepracoval na dôležitého hráča v projekte Xaviho Hernándeza.

zdroj: Adrian Sanchez
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
buggo7 Premium
2022-11-23 08:24:05
Za pravdu se člověk zlobí
Revive Premium
2022-11-23 08:37:26
Tak hráčovi unikne zmluva na verejnosť a on sa má tváriť, že je všetko v poriadku. V tom vedení mi fakt niekedy príde, že sú bez chrbtice.