Luis Enrique je často kritizovaný za to, že povolal príliš veľa hráčov Barcelony. Jeho hejteri však po tomto zápase nemôžu povedať ani pol slova. La Roja vstúpila do šampionátu pravou nohou a hráči Barcelony prispeli k demolácii Kostariky.

Španielsko sa malo ujať vedenia už po piatich minútach hry. Pedri si všimol Daniho Olma, ktorý nabiehal za obrannú líniu a poslal mu skvelú prihrávku, ale hráč RB Lipsko skvelú šancu nevyužil. Záložník mohol mať na konte dve asistencie, ak by Marcos Alonso v inej šanci trafil bránu. Dani Olmo však skóre stretnutia predsa len otvoril a to v 11. minúte, tentokrát využil prihrávku od Gaviho, ktorý sa stal najmladším reprezentantom Španielska v histórii na veľkých turnajoch. Onedlho bolo 2:0, keď tentokrát lepšie mieril Asensio, ktorý dobre vystrelil z prvej po prihrávke od Jordiho Albu.

Ľavý obranca Barcelony sa blysol aj momenty na to, keď pre mužstvo vybojoval pokutový kop. Ferran Torres ho s prehľadom zužitkoval. Zverenci Luisa Enriqueho strelili v prvom polčase 3 góly a Španielom sa to na Majstrovstvách sveta naposledy poradilo v roku 1934. La Roja mohla streliť ešte jeden gól, keď Asensio bol po prihrávke od Pedriho zablokovaný. La Roja ukončila prvý polčas s 549 prihrávkami, čo je historický rekord na Majstrovstvách sveta berúc do úvahy aj druhé polčasy.

Španielsko mohlo bez problémov kontrolovať dianie na ihrisku, no neustále sa hnalo za ďalšími gólmi. A skóre navýšilo už v 54. minúte, keď Ferran Torres ambiciózne vybojoval loptu a prekonal Keylora Navasa. Následne bol vystriedaný spoločne s Pedrim. Ak berieme do úvahy prvých 32 zápasov Ferrana Torresa v reprezentácii, tak strelil 15 gólov... Rovnako ako najlepší strelec La Roja v histórii, teda David Villa. O niekoľko minút na to opustili ihrisko aj Jordi Alba a Sergio Busquets. Prvého menovaného nahradil Alejandro Balde, ktorý debutoval v seniorskom tíme. Ľavý obranca Barcelony v 75. minúte výborne potiahol loptu, tá sa dostala k Moratovi, ktorý ešte stihol nájsť Gaviho a ten strelil gól ako najmladší strelec v histórii Španielska na Majstrovstvách sveta. Mladšími strelcami boli už len Pelé (17 rokov a 241 dní) a Mexičan Manuel Rosas (18 rokov a 93 dní).

To však ani zďaleka nebol koniec. V koncovke zápasu sa na streleckú listinu zapísal Carlos Soler a potom aj Morata. 7:0 je najlepší výsledok Španielska na Majstrovstvách sveta. Mužstvo Luisa Enriqueho bolo efektívne a v gól premenilo všetkých 7 striel do priestoru brány. La Roja začala turnaj najlepším možným spôsobom.

Španielsko 7:0 Kostarika

1:0 Olmo 11'
2:0 Asensio 21'
3:0 Torres 31' - 11m
4:0 Torres 54'
5:0 Gavi 75'
6:0 Soler 90'
7:0 Morata 90+3'

Španielsko: Unai Simon, Azpilicueta, Rodri, Laporte, Jordi Alba (64' Balde), Busquets (64' Koke), Gavi, Pedri (57' Soler), Olmo, Torres (57' Morata), Asensio (69' Williams).

Kostarika: Navas, Martínez (46' Waston), Fuller, Duarte, Calvo, Oviedo (82' Matarrita), Tejeda, Borges (72' Aguilera), Campbell, Bennette (62' Bryan Ruiz), Contreras (62' Zamora).

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/SeFutbol

Diskusia

3 komentáre
2022-11-23 19:33:13
Gavi-dvoje pľúca. Ten chalan bol všade. A čo sa mi na ňom najviac páči, stále ide naplno. Ak ešte získa skúsenosti, aj s Pedrim, verím, že nám budú robiť radosť ako Andrés a Xavi.
AndreasGerardi Premium
2022-11-23 19:41:16
Tak naši tínedžeri si to dnes vychutnali jak sa patrí . Rastie nám fakt neuveriteľne talentovaná generácia . A ešte by som podotkol , že to , čo Ferrari spali v Barcelone za repre dáva s prstom v nose. Nechápem