Helena Condis z rádia Cadena COPE informuje, že reprezentácia Uruguaja nedostala od FC Barcelona žiadnu sťažnosť týkajúcu sa Ronalda Arauja. Celestes účasť stopéra v skupinovej fáze Majstrovstiev sveta prakticky vylúčili. Športový právnik Josep F. Vandellòs Alamilla naopak nevidí zmysel v podávaní sťažnosti FIFA.

Dalo sa to čakať. Napätie medzi FC Barcelona a národným tímom Uruguaja narastalo už pred prvým zápasom Celestes na Majstrovstvách sveta v Katare. Ronald Araujo sa síce nedostal ani na lavičku, ale predstavitelia Blaugranas sa domnievajú, že rehabilitácia v prípade stopéra je nadmerne urýchlená, čo je v rozpore s dohodou. Barcelona dokonca zvažuje podanie sťažnosti na FIFA.

Uruguaj na tieto obvinenia reagoval včera večer: "Ak sú nervózni, je to ich problém," uvádzajú ľudia z prostredia kádra. Informáciu priniesla Helena Condis z Cadena COPE. Novinárka tvrdí, že reprezentácia Uruguaja nedostala od klubu žiadnu sťažnosť a zdravotnícky personál reprezentácie vylúčil účasť Arauja z prvých dvoch zápasov skupinovej fázy. Jeho účasť v treťom zápase proti Portugalsku je takmer vylúčená. Helena Condis ubezpečuje, že 23-ročný hráč sa dostane do hry až vtedy, keď bude zdravotne plne v poriadku.

Marta Ramon z RAC1 sa zase o tomto prípade rozprávala so športovým právnikom Josepom F. Vandellòsom Alamillom, ktorý sa na celú situáciu pozrel z právnej stránky. Podľa jeho názoru, z právneho hľadiska je Uruguaj tou stranou, ktorá rozhoduje o návrate Arauja do hry. Ak by Barcelona podala formálnu sťažnosť na FIFA, nemalo by to žiadny právny účinok.

zdroj: Cadena COPE, RAC1
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.