Viacerí hráči Barcelony reprezentujú svoju krajinu na Majstrovstvách sveta vo futbale, ale klub už začal s prípravami na blížiace sa januárové prestupové obdobie. Hlavným cieľom Barcelony je posilniť káder, no Mundo Deportivo tvrdí, že skôr ako v januári prídu noví hráči, Barcelona chce predĺžiť zmluvu s mladými hráčmi.

Gavi a Ronald Araujo predĺžili spoluprácu s Barcelonou nedávno, ale podmienky v zmluve neboli aktualizované tak, aby neporušovali aktuálne pravidlá finančného fair play. Nová zmluva okrem toho čaká na Alejandra Baldeho a Iñakiho Peñu.

Zmluva v prípade ľavého obrancu je platná do roku 2024 a médiá tvrdia, že obe strany majú blízko k dosiahnutiu novej dohody. V prípade Peñu platí, že zmluvu má platnú len do konca tejto sezóny, takže pre Barcelonu je dôležité, aby bola predĺžená čo najskôr.

No predtým, ako Barcelona môže pristúpiť k predĺženiu spolupráce s mladíkmi, musí znížiť výdavky na mzdy. Katalánci dúfajú, že sa podarí dotiahnuť odchod Depaya do zdarného konca. Záujem prejavil napríklad Manchester United, ktorý rozviazal zmluvu s Cristianom Ronaldom. Katalánci môže navýšiť svoje príjmy vďaka príchodu nových sponzorov. Cupra patrí medzi značky, ktoré sa uchádzajú o to, aby sa stali hlavným sponzorom klubu. Rokovania sú v pokročilom štádiu.

Zároveň je všeobecne známe, že Katalánci ušetrili pekný balík vďaka odchodu Gerarda Piquého do dôchodku. To by umožnilo podpísať nové zmluvy hráčom ako Balde či Peña.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.