Ďalší deň na Majstrovstvách sveta je odohraný a spoločne sa poďme pozrieť na to, čo sa včera udialo.

Najlepšie: Lewandowski a Messi potiahli svoje reprezentácie

Stretnutie poľskej reprezentácie so Saudskou Arábiou bolo z hľadiska postupu Poľska do ďalšieho kola veľmi dôležité. Hoci ešte nie je nič rozhodnuté, no získané tri body sú veľmi dôležité a dávajú pocit, že tím pod vedením Czesława Michniewicza môže postúpiť do ďalšej fázy svetového šampionátu. Veľmi potešujúce je aj to, že Robert Lewandowski strelil konečne svoj prvý gól na Majstrovstvách sveta. Jeho radosť po tomto presnom zásahu ukázala, ako dôležitý bol tento gól pre samotného útočníka. Ako cez kopirák sa môžeme pozerať aj na súboj Argentíny proti Mexiku. Aj Albicelestes museli vyhrať, aby si udržali šance na postup zo skupinovej fázy. A aj Lionel Messi si pripísal gólovú prihrávku a jeden strelený gól a aj v jeho prípade sme z gólovej oslavy mohli vyčítať, ako je tento gól dôležitý.

Najhoršie: Úroveň hry v skupine C

Po dvoch kolách a štyroch odohraných zápasoch v skupine C sa dá povedať, že úroveň hry v zápasoch tamojších mužstiev nie je na najvyššej úrovni. Prvé dva zápasy a predovšetkým zápas medzi Poľskom a Mexikom nepatrili na tomto turnaji k tým najzaujímavejším. Dalo by sa dokonca povedať, že to bolo najhoršie stretnutie. Úroveň hry Argentíny proti Saudskej Arábii v deň zápasu tiež nebola taká, ako by sa dalo očakávať od kandidáta triumf na šampionáte. Dnešné zápasy sa v kontexte prezentovanej úrovne príliš nezmenili a hoci víťazstvo Poliakov a získané tri body tešia, na celkovom výkone reprezentácie len ťažko hľadať pozitíva. To isté platí pre reprezentáciu Albicelestes a najmä fádne vystúpenie v prvom dejstve.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2022-11-27 08:45:21
A ze Messi nedokaze: 1- Strelit gol v dolezitom zapase. 2- Byt lidrom muzstva. 3- Vyhecovat svojich. ---> Vcerajsi zapas dokazal, ze ano! ??