Poľsko zaznamenalo svoje prvé víťazstvo na šampionáte v Katare, keď porazilo Saudskú Arábiu 2:0. Kapitán Poľska na tlačovej konferencii po zápase hodnotil výkon svojho tímu a zároveň priznal, že je vďačný za to, že strelil svoj prvý gól na Majstrovstvách sveta.

Prvý gól na Majstrovstvách sveta

"Národný tím je najdôležitejší, ale vždy sa nájde časť mozgu, ktorá premýšľa o zlepšovaní individuálnych štatistík. Vždy som mal problémy streliť gól na Majstrovstvách sveta a dnes sa mi to podarilo. Od chvíle, keď som vstúpil na štadión a počas národnej hymny, som mal pocit, že dnes je môj deň. Uvedomujem si, že tieto Majstrovstvá sveta môžu byť moje posledné, preto som chcel streliť gól a dúfam, že ich strelím viac. Napriek prvému gólu, na ktorý som prihral, veľmi som sa snažil streliť gól aj sám. Toto som chcel a o tomto som sníval."

Pokutový kop pre Saudskú Arábiu

"Reprezentácii Saudskej Arábie bola prisúdená sporná penalta. Podľa mňa nemala byť a neviem, prečo rozhodca nezasiahol po analýze s VAR."

Výkon mužstva

"Viem, koľko úsilia sme vložili do tohto zápasu, bojovali sme o gól a víťazstvo. Je to zaslúžený výsledok. Dnes sme to dokázali, vyhrali sme a v obrane sme zahrali dobre. Je známe, že sme mohli útočiť viac, držať loptu a mať držanie v strede poľa, ale po góle sme sa rozhodli hrať pokojnejšie a počkať si na šance. Sme na to hrdí, pretože sme odohrali dobrý zápas ako tím. Čaká nás ďalší zápas a musíme dať zo seba to najlepšie. Budeme bojovať až do konca."

Argentína

"Dúfame, že proti Argentíne urobíme maximum. Čo z toho bude? Jednoducho si musíme počkať. Vieme, že máme 4 body a nezostáva nám nič iné, len bojovať až do konca."

zdroj: laczynaspilka.pl
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2022-11-27 08:28:12
Dufam, ze vas Argentina nabije a skoncite so 4 bodmi! A ak nie, tak aspon remiza s tym, ze Mexiko neprehra v poslednom zapase.