Xavi Hernández sa v súčasnosti nachádza v Dauhe ako ambasádor firmy Adidas a ako tréner Barcelony. Počas jednej z promo akcií poskytol vyjadrenie pre médiá. Komentoval množstvo zaujímavých tém - okrem iného potvrdil záujem FC Barcelona o Endricka.

Barcelona chce Endricka

"Rozprávali sme sa s jeho otcom a tiež priamo s hráčom. Vysvetlil som mu projekt Barcelony. Chceme talentovaných hráčov a on je talent, je schopný urobiť rozdiel. Má skvelé zakončenie, dribling a schopnosť niečo zmeniť na ihrisku. Je to hráč pre súčasnosť, keďže hrá v brazílskej lige, ale aj pre budúcnosť."

Barcelona potrebuje Endricka

"Je to typ hráča, ktorého potrebujeme. Už pozná projekt, ktorý máme v Barcelone a vedieme rozhovory. Dúfam, že sa stane naším hráčom. Závisí to od neho. Takéto veci vždy závisia od hráča. Za bežných okolností hráč prestúpi tam, kde chce hrať, takže ide o veľmi osobné rozhodnutie Endricka."

Xavi drží palce Španielsku

"Španielsko podalo doteraz najlepší výkon na Majstrovstvách sveta v zápase s Kostarikou, teraz je čas na Nemecko. Súčasné Španielsko má neskutočnú schopnosť presúvať loptu, hrať presing. Veľmi dobré, veľmi dobré. Môžete vidieť ideu Luisa Enriqueho. Verím v tento tím."

Obdiv k svojim bývalým spoluhráčom

"Mal som možnosť hrať proti velikánom ako Zidane, všetko veľmi uľahčil. Messi je bez pochýb číslom jeden. Číslom jeden v histórii. Bolo veľmi jednoduché hrať po jeho boku, a bolo veľmi jednoduché hrať po boku Iniestu a Busquetsa. Futbal robia oveľa jednoduchším. Messi je absolútny víťaz a dokazuje to v každom zápase."

Pedri

"Nemá limity, má schopnosti, ktoré záložník musí mať: talent, schopnosť obetovať sa. Je silný. Má všetko, aby robil rozdiel. Len teraz oslávil 20 rokov. Je veľmi mladý, ale na šampionáte ukazuje na stredopoliara nezvyčajnú zrelosť. Je radosť pozerať sa na neho ako hrá. Veľmi dobre vychádza s Gavim, veľmi dobre vychádza s Busquetsom. Je to zázračný futbalista."

Odmietnutie Brazílie

"Som tam, kde som, v najlepšom klube na svete. Snažím sa pozdvihnúť Barcelonu."

zdroj: marca.com
foto: marca.com

Diskusia

2 komentáre
2022-11-27 08:37:26
Dúfam že ku nám prestúpi
2022-11-27 09:11:04
Sa sústred skôr na trénovanie a na taktiku Xavi. A vymyslí spôsob ako nahradiš svojho kamosa v strede poľa