Xavi Hernández poskytol krátky rozhovor pre TV3, v ktorom sa podelil o svoje dojmy z Majstrovstiev sveta a zhodnotil španielsku reprezentáciu.

Španielsko na šampionáte

"Myslím si, že reprezentácii sa darí veľmi dobre. Odohrala zatiaľ najlepší zápas na šampionáte. Bol to veľkolepý výkon v každom ohľade. Som veľký optimista, ale musíme byť opatrní. Mám však dojem, že dokážeme veľké veci."

Luis Enrique

"Nehovoril som s ním, pretože sa sústredí na šampionát. Želám mu veľa šťastia. Myslím si, že je pokojný, prirodzený a predovšetkým je lídrom. Ľudia sú nadšení a ja to chápem. Dáva zo seba veľa."

Pedri a Gavi

"Sú to mimoriadni futbalisti a majú všetko, aby vyznačili epochu. Gavi je lídrom, ukazuje kvalitu všade, kde sa objaví. Je mimoriadny. A Pedri je technický zázrak. Rozdiel robia v našom tíme aj v reprezentácii."

MS2010 a tie súčasné

"Čo sa týka počtu hráčov Barcelony, tieto MS pripomínajú moju éru, ale nie čo sa týka formy tímu. Boli sme veľmi skúsená skupina. Tu je to iné. Je tu Jordi, Busi, César [Azpilicueta], Koke, ale ostatní sú veľmi mladí a odvážni, nemajú komplexy. Hrajú veľmi dobre a prvý zápas bol výnimočný."

Atmosféra v kádri

"Dôležité je, aby v reprezentácii vládla pohoda. Nemôžete kontrolovať tlač, ani eufóriu, ani sklamanie. Hráči sa budú sústrediť na dnešný zápas a dajú zo seba všetko, o tom nepochybujem."

Favoriti

"Španielsko, Francúzsko, Brazília a Argentína, ak postúpi."

Messi

"Je to kamarát a včera mu spadol kameň zo srdca. Argentína dosiahla víťazstvo, ktoré jej dodá morálku."

Zranenia

"Samozrejme, že máme obavy zo zranení. Pritrafili sa nám už v Lige Majstrov. Hráčom želám len to najlepšie, ale dúfam, že sa vrátia zdraví."

zdroj: TV3
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.