Madridský denník Marca informuje, že boj o podpis brazílskeho talentu Endricka vstupuje do záverečnej, rozhodujúcej fázy. Real Madrid a PSG vyslali do Brazílie skautov, aby vypracovali záverečnú správu o vychádzajúcej futbalovej hviezde a celkový dojem bol prevažne pozitívny. Svoj záujem o Endricka potvrdila aj Barcelona.

Xavi Hernández v nedávno rozhovore s médiami potvrdil záujem katalánskeho klubu o služby Endricka. Otvorene priznal, že hovoril s otcom hráča a aj so samotným mladíkom, ktorému vysvetlil projekt FC Barcelona: "Rozprávali sme sa s jeho otcom a tiež priamo s hráčom. Vysvetlil som mu projekt Barcelony. Chceme talentovaných hráčov a on je talent, je schopný urobiť rozdiel. Má skvelé zakončenie, dribling a schopnosť niečo zmeniť na ihrisku. Je to hráč pre súčasnosť, keďže hrá v brazílskej lige, ale aj pre budúcnosť."

"Je to typ hráča, ktorého potrebujeme. Už pozná projekt, ktorý máme v Barcelone a vedieme rozhovory. Dúfam, že sa stane naším hráčom. Závisí to od neho. Takéto veci vždy závisia od hráča. Za bežných okolností hráč prestúpi tam, kde chce hrať, takže ide o veľmi osobné rozhodnutie Endricka," uviedol Xavi.

Snahy Barcelony zostávajú v každom prípade len v teoretickej rovine, čo potvrdil Endrickov otec Douglas. Jediným klubom, ktorý odštartoval oficiálne rokovania s Palmeirasom, súčasným zamestnávateľom hráča, je Paris Saint-Germain: "PSG je jediný klub, ktorý otvoril rokovania s Palmeirasom oficiálnym návrhom, takto sa veci majú. O jeho podpis má záujem množstvo klubov z rôznych krajín. Ale PSG už urobil krok vpred," dodal.

Okrem Barcelony či PSG majú o Endricka záujem kluby ako Real Madri či Chelsea. Záujemcovia si však musia na uzatvorenie operácie nachystať minimálne 60 miliónov eur. Prestup by sa mohol uskutočniť počas leta a teraz zostáva počkať na finálne rozhodnutie mladíka.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2022-11-28 09:18:57
Snad mame trochu vyhodu videl som fotku kde je odfoteny s Rivaldovou fotkou v Brarca drese :)
2022-11-28 09:37:18
No 60m nie je zrovna malo