La Roja Luis Enrique po remíze Španielska 1:1 proti Nemecku na Majstrovstvách sveta vo futbale 2022 ocenil kvalitu veteránov FC Barcelona Sergia Busquetsa a Jordiho Albu a vyhlásil, že obaja stále podávajú úžasné výkony.

Španielsko včera nedokázalo poraziť výber Nemecka a remizovalo 1:1. Alba s Busquetsom však opäť podali dobré výkony. Obranca asistoval na jediný gól svojho tímu, zatiaľ čo Busquets sa ako zvyčajne prezentoval spoľahlivým výkonom v strede poľa. Obaja sú naďalej kľúčovými hráčmi národného tímu La Roja, no fanúšikovia majú iný názor. Podobné je to v Barcelone, kde culés v diskusiách oboch hráčov tvrdo kritizujú. Luis Enrique má v každom prípade iný názor a domnieva sa, že proti Albovi a Busquetsovi sa vedie kampaň.

"Alba je hráčom najvyššej úrovne, rovnako ako Busquets. Vedie sa proti ním kampaň a to je normálne, pretože ľudia sú unavení z veteránov. Povolávam ich do národného tímu, pretože sú to fantastickí hráči. Alba je najlepším krajným obrancom na svete vo finálnej tretine ihriska," uviedol Luis Enrique.

Tréner reprezentácie Španielska navyše zopakoval svoju túžbu presvedčiť Busquetsa, aby reprezentoval Španielsko aj na ďalších Majstrovstvách sveta: "Alba je ako Busquets, už mnoho rokov sa ho snažia vytlačiť. Dúfam, že ho presvedčíme, aby pokračoval a odohral aj ďalšie Majstrovstvá sveta," uzavrel.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2022-11-28 12:42:20
??