Medzi Barcelonou a Uruguajskou futbalovou federáciou (AUF) momentálne panuje veľké napätie. Kameňom úrazu je zranenie Ronalda Araujo a proces jeho rehabilitácie.

Stopér FC Barcelona bol povolaný na Majstrovstvá sveta do Kataru, aj keď nie je zdravotne v poriadku. Katalánci sa s Uruguajom údajne dohodli, že Araujo si na šampionáte nezahrá a bude len prítomný v kádri. S hráčom do dejiska šampionátu vycestovali aj dvaja kluboví lekári, aby dohliadali na proces rehabilitácie.

Pro istotu, aby sa nestalo, že reprezentácia Celestes urýchli proces rehabilitácie, aby sa Araujo čím skôr zapojil do hry. Uruguaj však nariadenia Barcelony nerešpektuje a médiá tvrdia, že Araujo dokonca začal trénovať s loptou, hoci operáciu absolvoval len pred 8 týždňami.

Katalánsky denník Mundo Deportivo navyše uviedol, že Barcelone sa vôbec nepáčia tréningové metódy, ktorá využíva reprezentácia Uruguaja. Denník informuje, že deň pred prípravným zápasom Uruguaja proti Iránu, v ktorom sa obranca zranil, bol nútený absolvovať dvojfázový tréning.

V Barcelone je niečo také nemysliteľné, pretože hráči pred zápasom trénujú s nižšou intenzitou, aby sa predišlo akémukoľvek zraneniu. Zároveň sa klub stará o to, aby boli hráči v deň zápasu v čo najlepšej kondícii. Araujo sa teda zranil zrejme preto, lebo jeho telo bolo zvyknuté na úplne iný tréningový režim.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2022-11-29 15:38:05
Snad prehra Uruguaj aj posledny zapas a bude mat konecne klud....