Marc Cucurella patrí medzi tých odchovancov La Masie, ktorých Barcelona predala skôr ako sa stihli naplno ukázať v prvom tíme FC Barcelona. Odišiel do Getafe, neskôr do Premier League, kde sa prepracoval až do Chelsea. V rozhovore pre Catalunya Radio v každom prípade priznal, že sa návratu na Camp Nou nebráni.

"Nikdy som na to nedostal šancu. Ale nakoniec, ak by som tú šancu dostal v budúcnosti, zvážil by som si ju, ale bolo by to veľmi pekné," uviedol Cucurella. Odchovanec Barcelony sa vyjadril aj k rôznym prekážkam, ktorým čelil na svojej ceste na vrchol a faktorom, ktoré mu pomohli k tomu, aby bol nakoniec úspešný: "Nebolo ľahké dostať sa sem, musel som prekonať množstvo prekážok. Najdôležitejšie je, že som nikdy nesklonil hlavu, vždy som pokračoval v práci a tento rok som dostal cenu, ktorú som hľadal," povedal.

24-ročný hráč odohral v tejto sezóne za Chelsea 13 zápasov v Premier League, pričom zaznamenal 2 asistencie. V drese The Blues zasiahol aj do štyroch zápasov v Lige Majstrov. V každom prípade sa nezdá pravdepodobné, aby sa v blízkej budúcnosti mohol vrátiť do Barcelony a to vzhľadom na to, že Xavi má na ľavej strane obrany hráčov ako Balde, Jordi Alba či  Alonso. Čo však bude po odchode Albu a Alonsa, keďže obaja už majú svoj vek, to ešte len uvidíme.

zdroj: Catalunya Radio
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2022-11-30 13:40:05
Ešte potrenuj za 4,5 roka ked ti skonči zmluva pridi
2022-11-30 13:58:02
Podla mna Chelsea ukazala ako sa vyhadzuju peniaze von z okna?