Xavi Hernandez je momentálne v Katare, kde si pozrie niektoré zápasy na šampionáte. Túto príležitosť často využíva na rôzne promo akcie. Počas jedného podujatia priznal, že by veľmi rád trénoval napríklad aj Lea Messiho.

V posledných týždňoch sa často píše o možnom návrate Lea Messiho do Barcelony. Xavi Hernández ako tréner prvého tímu Blaugranas naznačil, že by Argentínca privítal vo svojom tíme s otvorenou náručou: "Ak to Messi chce, v určitom okamihu sa môže vrátiť do Barcelony. Kto by ho nechcel trénovať?" citoval Xaviho katalánsky denník Sport.

Xavi nemal tú možnosť trénovať najlepšieho hráča na svete, pretože Messi nútene a prekvapivo odišiel do PSG niekoľko mesiacov pred príchodom Xaviho na trénerskú stoličku FC Barcelona.  Vo futbale je však možné všetko a vedenie Blaugranas preveruje možnosť návratu Argentínca do metropoly Katalánska, aj keď je zrejmé, že uskutočniť túto operáciu bude nesmierne náročné.

Tréner Barcelony však Lea Messiho naďalej považuje za najlepšieho futbalistu na svete a vyzdvihol aj Cristiana Ronalda: "Messi je stále číslom jeden. Cristiano Ronaldo je naďalej medzi 3-5 najlepšími na svete," uviedol.

Xavi okrem toho priznal, že je otvorený trénovaniu aj iných talentovaných hráčov: "Kohokoľvek z velikánov. Z Francúzska napríklad Mbappého. Neymara alebo Messiho, veľmi by sa mi to páčilo," povedal a na záver odpovedal na otázku, koho by chcel získal do Barcelony: "Každého, kto môže zlepšiť káder, ale je to zložité."

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2022-12-01 07:00:50
Mbappé je dobrý hráč, ale jeho ego by som trénovať teda nechcel... Aj pretoto mám m radšej Haalanda
2022-12-01 08:34:09
...tak musi ist trenovat PSG..... :D