Pred pár dňami FC Barcelona otvorila svoj prvý oficiálny obchod v Madride. Na jednej z budov v španielskej metropole sa dnes objavil transparent s provokatívnym nápisom "Raúl je culé".

Joan Laporta a jeho marketingový tím o sebe dali opäť vedieť v Madride. 15. decembra 2020 sa len 150 metrov od Santiago Bernabéu objavil obrovský banner s nápisom "Neviem sa dočkať, až sa opäť stretneme". 6. apríla to bol iný banner s nápisom "Neviem sa dočkať El Clásica" a teraz nastal čas na ďalší provokatívny banner, ktorý tentoraz súvisí s otvorením nového oficiálneho obchodu FC Barcelona v Madride na ulici Arenal 9. Za zmienku stojí to, že Real Madrid má svoj oficiálny obchod v Barcelone už od roku 2015 a sídli na La Rambla.

Barcelona sa rozhodla svojmu obchodu v Madride spraviť promo ako sa patrí a to vďaka banneru s nápisom "Raúl je culé". Legenda Los Blancos odohrala za klub až 741 zápasov, v ktorých nastrieľala 323 gólov a zaznamenala 114 asistencií. V médiách sa však často spomínalo to, že útočník má v obľube aj katalánsky veľkoklub.

"Veľakrát som chodil po Barcelone s Mamen [jeho manželkou - pozn. red.] a ľudia boli k nám veľmi milí. Konkurencia pomáha obom klubom: Barcelona by neexistovala bez Realu, Real by neexistoval bez Barcelony. Potrebujú sa navzájom. Keď vyhrajú ďalšiu Ligu majstrov, som šťastný, je to predsa španielsky klub a nikdy som nemal problém to verejne priznať. Prečo by som niekomu prial niečo zlé? Nie je to môj štýl," priznal Raúl v roku 2016 a o niekoľko mesiacov neskôr nezamietol možnosť pracovať pre Barcelonu a priznal, že Leo Messi je najlepším hráčom, proti akému hral.

Známy španielsky novinár Josep Pedrerol sa dokonca pred pár rokmi vyjadril, že Raúl bol väčší culé ako Joan Gaspart, bývalý prezident FC Barcelona. "Keď bol klub v totálnom zmätku, k fanúšikom vyšli len dvaja hráči: Guti a Arbeloa, zatiaľ čo Raúl objímal Stoichkova. Bol to dokonalý profesionál, áno. Keď pracoval pre Real Madrid, bol to veľký madridista, ale keď bol ambasádorom La Ligy, bol väčší culé ako Gaspart."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2022-12-01 21:31:13
Raul to je Legenda